in

“Zwarte Piet”-rel breidt verder uit. Nu ook “racistisch” uithangbord van restaurantje op de korrel genomen.

De eigenaars van restaurant “De Koffiebranderij” in Hilversum kwamen onder vuur te liggen omwille van een butlerbord voor hun zaak.

Sinds jaar en dag staat er een bord van een zwarte butler voor de zaak die het menu draagt. Rebekka Timmer, SP-raadslid, vindt dat het gaat om een “racistische karikatuur” gaat en daarmee belandde uitbaatster Relinde Dijkgraaf ongewild in de storm van het zwarte pieten-debat.

Het gemeenteraadslid deelde de foto van de zwarte butler met haar volgers en dat lokte een fel debat uit tussen voor- en tegenstanders. Dijkgraaf zegt dat ze verschillende haatberichten kreeg, maar voelt zich vooral gesteund door de vele aanmoedigende berichtjes.

Lees ook  Kind maakt het goed ondanks vrouw die hulpdiensten tegenhield

De uitbaatster verklaarde aan De Telegraaf: “het is gewoon een normale butlerpop die wij hier op straat hebben staan voor onze zaak, gewoon wegens het nostalgisch aspect.” Ze doopte het uithangbord ondertussen “het vrijheidsbeeld”, dat gewoon blijft staan als het aan haar ligt. Dijkgraaf vatte het zo samen: “Wat vrijdag begon als een nachtmerrie voor de zaak, is nu iets moois geworden.”

Lees ook  Patricia Paay (69) onthult eindelijk na 1 jaar huwelijk hoe oud haar man werkelijk is

Donderdagavond raakte bekend dat Rebekka Timmer van PS opstapt en naar BIJ1 van de partij van Sylvana Simons overstapt. De politica zegt in een verklaring dat ze zich niet meer kan vinden in de landelijke partijlijn. Ze geeft aan dat de partij te weinig “links.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Humberto Tan wordt waarschijnlijk de nieuwe presentator van dít programma

Grap van de dag: Kleindochter wil zonder beha op stap gaan.