in ,

Zware bevalling: vrouw perst er maar liefst negen kinderen uit

In één klap moeder worden van negen kinderen. En dan niet door een groep zuigelingen tegelijk te adopteren, maar ‘gewoon’ door ze ouderwets te baren. Een Malinese vrouw deed het afgelopen dinsdag in een ziekenhuis in Marokko.

In eerste instantie verbleef de 25-jarige Halima Cisse in Mali, maar omdat er in Marokko betere specialistische zorg voorhanden was, hebben ze haar eind maart overgebracht naar een ziekenhuis in het Noord-Afrikaanse land. Daar begroette het kersverse negental dinsdag voor het eerst de wereld.

Lees ook  'Naakte man' vlucht voor politie en crasht in Den Haag

Twee extra
Tijdens de bevalling kwamen zowel de artsen als moeder zelf trouwens nog wel voor een verrassing te staan.

Op de echo’s waren namelijk ‘slechts’ zeven baby’s te zien, terwijl er tijdens de keizersnede nog eens twee extra als bonus tevoorschijn kwamen.

Eindstand: vijf meisjes en vier jongens. Een negenling dus. Binnenkort maar een tweeling erbij scouten om straks een volwaardig elftal het veld in te sturen.

World record
Halima heeft met haar prestatie overigens ook direct een gouden plak te pakken voor het wereldkampioenschap ‘Zoveel mogelijk kinderen in één worp op de wereld zetten’.

Lees ook  Foto’s: Maan springt weer in het oog met verbluffend klein kerstpakje!

Bij het oude record, stammend uit 2009, kwam de teller nét niet op negen. Denise Doud-Suleman Gutierrez a.k.a. Octomom beviel in januari van dat jaar van een achtling. Dit terwijl de alleenstaande moeder op dat moment al zes kinderen had.

Duitse politie is ramptoeristen spuugzat, filmer uit auto gehaald en naar crash gebracht

‘Perfecte’ zomer met kans op hitterecords voorspeld