in

Zwangere vrouwen steeds vaker geïntimideerd bij abortusklinieken

Zwangere vrouwen die langskomen bij abortusklinieken om hun zwangerschap af te laten breken, worden steeds vaker lastiggevallen door anti-abortus demonstranten. Dat blijkt uit een rondgang van het Humanistisch Verbond.

De organisatie keek samen met het feministische platform De Bovengrondse Anti-abortus demonstranten naar de situatie bij elf van de veertien abortusklinieken in Nederland.

Daaruit blijkt dat demonstranten de toegang versperren en nare folders en plastic embryo’s in handen van vrouwen drukken.

‘Demonstranten zijn redelijke mensen’
Vorig jaar werd duidelijk dat zwangere vrouwen worden geïntimideerd bij abortusklinieken. Het probleem werd op de politieke agenda gezet, maar dat heeft blijkbaar niet geholpen.

Lees ook  Moeder ‘verdronk haar twee kleine meisjes omdat hun organen veel geld waard waren’

Bezoekers worden nog steeds lastiggevallen en op sommige locaties is het intimideren zelfs erger geworden.

Toch wil ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers de actievoerders niet veroordelen. “Dat zijn mensen die begaan zijn met het leven en de toekomst van vrouwen die naar abortusklinieken gaan”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

“Het zijn redelijke mensen met een andere visie op het leven. Andere mensen lastigvallen mag niet, maar het uitdelen van folders vind ik niet lastigvallen.”

Lees ook  Dus DIT Is Waar Dat Extra Vetergaatje In Je Schoen Voor Dient. Ik Wou Dat Ik Dit Eerder Wist!

Acties bij meer klinieken
Zo is bij de kliniek in Utrecht de intimidatie niet afgenomen. Ook in Rotterdam worden bezoekers nog steeds belaagd door anti-abortus demonstranten.

Er is zelfs een hardnekkig groepje vrouwen bijgekomen. In Amsterdam, waar eerder geen demonstraties waren, was laatst voor het eerst een demonstratie.

Taxichauffeur nam per ongeluk vluchtende tbs’ers mee: ‘Rijd maar met normale verkeer mee’

Sandra en haar dochtertje mogelijk besmet met coronavirus, maar ze krijgen geen hulp