in

Zwaarlijvige vrouw woog 295 kg, maar zie nu eens haar ongelofelijke transformatie

Afvallen is niet gemakkelijk. Ik denk dat velen onder ons dit goed genoeg beseffen. Nochtans is het mogelijk, en als we onze doelen blijven nastreven, kunnen we zelfs het onmogelijke verwezenlijken. Daarnaast is het ook altijd inspirerend om verhalen te horen van diegenen die geslaagd zijn in het afvallen.

Het verhaal van Nikki Webber is er zo een. De 34-jarige Amerikaanse vrouw kampte vele jaren met vreselijke obesitas. Ze geraakte in een erg diep dal toen haar ongezonde eetgewoonten haar dagelijkse activiteiten begonnen te dwarsbomen, zoals opstaan en alleen douchen.

Ze voelde dat haar lichaam precies een gevangenis was waarin ze vast zat. In haar slechtste momenten woog ze 300 kg, en dat is wanneer de dokter haar twee opties gaf: ofwel je levensstijl aanpassen, ofwel de dood tegemoet zien.

Nikki Webber haar relatie met eten was alles behalve gezond. Zowel mentaal als lichamelijk. Ze was duidelijk aan het strijden met een eetstoornis en haar dagelijkse vreetbuien eiste z’n tol. Ze had de wil om te leven verloren, en voelde alsof ze in een donker gat terecht kwam waaruit ze niet kon ontsnappen.

Lees ook  Fabiola koopt haar eerste auto en laat deze zien

Ze vertelden haar, keer na keer, dat als er een wil is, een weg is. Ze wist goed genoeg dat dit een voortdurende strijd was die ze alleen moest leveren. Als ze echt verandering wilde, moest ze vanbinnen uit beginnen.

“Ik heb dit mezelf aangedaan, eten is altijd al een verslaving geweest voor mij, en mijn verslaving is me aan het dooddoen,” vertelde ze aan TLC.

Nikki maakte een heuse beslissing op dat moment om haar leven volledig om te gooien. Ze verliet haar geboortedorp, Little Rock, om de hulp te krijgen die ze nodig heeft van de juiste artsen. Hoewel, door haar obesitas, moest ze eerst een maagverkleining laten uitvoeren om haar transformatie te starten. De operatie was succesvol maar het was slechts de eerste stap tot een gezondere levensstijl.

Nadat ze hersteld kwam uit de operatie, begon Nikki gezond te eten en regelmatig te sporten. De resultaten waren absoluut fenomenaal: in slechts één jaar tijd, verloor ze meer dan 90,7 kg. Het leek alsof dat donkere gat waar ze nooit uit zou kunnen, nu verder weg was dan ze ooit had gedacht.Het is nu twee jaar geleden dat Nikki aan haar lange weg naar een nieuw leven begon.

Lees ook  Monique Westenberg bijt van zich af na kritiek

Ze heeft in totaal meer dan 205 kg verloren en had 25 kg overtollig weefsel die chirurgisch verwijderd werd. Haar leven is compleet getransformeerd, gelukkig maar. Ze kocht onlangs haar eerste paar jeans, begon na vele jaren opnieuw met fietsen en ze is beginnen daten, volgens The Daily Mail.

Ze weegt nu 88 kg en geniet van het leven als gezonde, single vrouw. Alles heeft ze vastgelegd op haar Facebookpagina, waar ze duizenden volgers heeft die geïnspireerd werden door jaar weg.

Nikki is het levend bewijs dat echt alles mogelijk is. Haar indrukwekkende verhaal dient als een baken van hoop voor alle mensen die strijden tegen zwaarlijvigheid en obesitas. Als zij het kan, dan jullie ook! Deel dit verhaal om anderen te inspireren, en wie weet… het kan iemands leven voor altijd veranderen.

Moeder verkoopt wiegje van doodgeboren zoontje in een ´garageverkoop´- 1 week later komt de koper terug met een verrassing

Tiener sterft na het drinken van een legaal drankje – als jouw kind dit ook drinkt, waarschuw ze dan direct