in

Zwaar verwaarloosde hond heeft vacht vol maden en zelfs stuk waslijn

Via de dierenpolitie kwam de 8-jarige hond Dapper bij het dierenasiel De Swinge in Drachten terecht.

De vacht van het dier zat vol maden, de haren waren vervilt en er zat zelfs een stuk waslijn vast tussen zijn achterpoot en zijn buik. Medewerkers van het asiel hebben de hond verlost van zijn verwaarloosde vacht.

Volgens de Dierenbescherming had Dapper ’extreem veel pijn’. De vervilting van de vacht maakte bewegen ook moeilijk en pijnlijk.

  Een onderzoeker verstopt camera’s nabij de oude kerncentrale van Tsjernobyl. Hij contacteert onmiddellijk de regering als hij de beelden heeft bekeken!

De dierenarts heeft dat probleem verholpen door het dier te scheren. Dat bleek nog een pittige klus: „We hebben dit hondje niet voor niets Dapper genoemd.

Hoeveel pijn hij ook had, hij bleef tijdens de scheerbeurt zo ontzettend vriendelijk en geduldig. Dapper is echt dapper!” aldus beheerder van Dierenasiel de Swinge Anja Wasman in gesprek met de Dierenbescherming.

  Een Griekse dame neemt een mormel onder haar vleugels. Vier weken later is het beest niet meer te herkennen.

Nog meer problemen voor Dapper
De hond bleek naast een verwaarloosde vacht last te hebben van een oogkwaal en een pootje in slechte staat.

Beide problemen konden verholpen worden. De komende tijd zal de hond gaan revalideren bij het Friese dierenasiel.

De eigenaresse van Dapper kampte met psychische problemen en heeft, zo schrijft de Dierenbescherming, ’met groot verdriet’ afstand moeten doen van het hondje.

Baby die lijkt op “meermin” sterft in papa’s armen 1 dag na geboorte

Plaatst André Hazes een tekst die alles zegt?