in

Zoveel contant geld mag je dit jaar maximaal bij je bank opnemen

In 2024 is het nog steeds mogelijk om contant geld op te nemen, zij het dat hieraan vanaf een bepaald bedrag kosten verbonden zijn. Verschillende banken hanteren verschillende beleidslijnen wat betreft de bedragen waarbij kosten in rekening worden gebracht. Trendnieuws heeft dit voor je onderzocht en een overzicht samengesteld van de bedragen per bank waarbij kosten worden berekend.

Het gebruik van munten en bankbiljetten blijft dit jaar een gangbare betaalmethode, wat een geruststelling is gezien de mogelijke uitval van bankdiensten door storingen. Het idee dat cashloze betalingen in de toekomst wellicht de norm worden, is voor velen niet wenselijk.

Lees ook
Lidl is begonnen met de verkoop van een anti-snurk kussen. Snel naar de winkel dus!

Banken hanteren jaarlijks een ‘maximaal opnamebedrag’, wat betekent dat je tot een bepaald bedrag per jaar kosteloos geld kunt opnemen. Overschrijd je dit bedrag, dan worden er kosten in rekening gebracht, waarschijnlijk om het gebruik van contant geld te ontmoedigen.

Hieronder volgt een overzicht van de jaarlijkse opnamebedragen zonder extra kosten bij de drie grootste banken in Nederland:

ABN-Amro:

Met een betaalrekening bij ABN-Amro kun je jaarlijks tot maximaal €17.500 opnemen zonder extra kosten. Voor bedragen boven dit limiet geldt een toeslag van €5 per transactie, plus 0,50% van het opgenomen bedrag.

Lees ook
Gaby Blaaser deelt foto zonder kleren met pot Nutella in d’r klauwen

ING-Bank:

Bij ING-Bank kun je naar believen contant geld opnemen. De eerste twaalf transacties zijn kosteloos, daarna wordt er €0,80 per transactie in rekening gebracht.

Rabobank:

Rabobank hanteert geen maximaal opnamebedrag per jaar. Klanten met een Rabo DirectPakket, BasisPakket of Studentenpakket betalen €0,75 per opname. Voor klanten met een Rabo TotaalPakket, RiantPakket of JongerenRekening zijn er geen kosten verbonden aan contante opnames.

Michelle (40) gaat met veel mannen naar bed: ”Ik kan moeilijk nee zeggen”

Robert gooit kat in de wasmachine en schept daar flink over op: ”Rotbeest”