in

Zoon vindt lichaam van vader (56) in gracht

DIKSMUIDE – Vlak bij het Diksmuids sportcomplex De Pluimen is zaterdagnacht een vijftiger uit Diksmuide overleden. De man kwam van een kampioenenviering en viel op de terugweg naar huis in een gracht met water. Hij werd zondagochtend aangetroffen door zijn zoon.

Even na 7 uur werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Pluimstraat in Diksmuide. Daar bleek een man met zijn gezicht in het water in een gracht te liggen. Het was de zoon van het slachtoffer die hem zondagmorgen aantrof, nadat hij de hele nacht tevergeefs naar zijn vader had gezocht. Ze hadden samen de kampioenenviering van voetbalclub KSV Diksmuide in het sportcomplex aan de Pluimstraat bijgewoond.

Lees ook
Vrouw gooit Mechelse herder die net puppy’s heeft gehad uit bus en gaat ervandoor

De zoon keerde vroeger huiswaarts en ontdekte rond 3 uur ‘s nachts dat zijn vader niet was teruggekeerd. Hij zocht in de omgeving, maar vond zijn vader niet. Bij het aanbreken van de dag zette hij zijn zoektocht voort en trof hij zijn vader aan in een gracht met water. Ondanks de snelle reactie van de hulpdiensten kon geen hulp meer worden geboden. De man (56) is ter plaatse overleden. “Het gaat om een accidenteel overlijden”, bevestigt de politie.

“De euforie van de kampioenenviering heeft binnen onze mooie club plaatsgemaakt voor groot verdriet en ingetogenheid”, klinkt het bij KSV Diksmuide. “Vanmorgen bereikte ons het dramatische nieuws dat de papa van ons clubicoon en voormalige kapitein Kenneth – die gisteren samen met José De Cauwer en zijn zoontje nog de aftrap gaf van de match tegen Ardooie – vannacht is overleden op weg naar huis van de kampioenenviering.

Lees ook
Temperatuur gaat flink omhoog, veel zon volgende week: “bizarre overgang”

Immens verdriet heeft zich meester gemaakt van iedereen die bij KSV Diksmuide is betrokken. Pascal (56) was een lieve warme, vent. Een echte teddybeer die voor iedereen een knuffel en een lief woord over had. Blauw zwart en blauw geel in hart en nieren. Een fiere papa, een trotse schoonpapa en een liefhebbende opa. We missen Pascal nu al. Het leven op De Pluimen staat stil.”

André Hazes vertelt in tv-show hoelang zijn geslachtsdeel wel niet is!

Automobilisten filmen zwaar ongeval op A58: Krijgen allemaal boete 420 euro