in

Bert van V. steekt moeder Ineke dood in Helmond

De man die werd aangehouden voor het doodsteken van zijn moeder vanmiddag in haar woning aan het Lambertushof in Helmond is Bert van V. De man kampte met psychische problemen en zorgde geregeld voor overlast in de buurt.

Ineke
De 68-jarige Ineke werd vanmiddag rond 13.30 uur om het leven gebracht in haar woning aan het Lambertushof. Samen met haar man, die een onderhoudsservice bestierde, woonde ze al jaren in de het appartement. De politie gaat met spoed op de melding van de steekpartij af en treft de vrouw zwaargewond aan. Medische hulp mocht echter niet meer baten, de vrouw overlijdt ter plekke aan haar verwondingen. Zelf was Ineke werkzaam als woonbegeleider bij Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Helmond. De organisatie biedt een vangnet aan mensen die een probleem hebben of in een crisis dreigen te raken, dak- of thuisloos zijn of een kwetsbare positie in de maatschappij hebben. Zo is de vrouw enige tijd werkzaam geweest in pension Clara, een daklozenopvang.

Lees ook  Man (47) wordt bestolen en geslagen in Bergen op Zoom

Onderzoek
De 43-jarige zoon, Bert van V., kon een half uur na de steekpartij voor zijn woning aan de Burgemeester van Houtlaan worden aangehouden. Een video van de aanhouding vind je hier. Volgens buurtbewoners zou er in zijn auto en op de stoep voor zijn huis bloed zijn aangetroffen. Dit is inmiddels door de brandweer schoongespoten. Ook zou er in de woning een kluis zijn gevonden, aldus buurtbewoners. Deze is volgens hen door de brandweer opengebroken en hier zou “van alles” in gevonden zijn.

Lees ook  Bestuurder gestolen auto rijdt man (50) dood Den Bosch

Bert van V.
Daarnaast melden meerdere buurtbewoners dat Bert van V. geregeld voor overlast zorgde. Deze problemen waren ook bekend bij de politie. Een maand geleden zou hij nog een buurvrouw hebben aangevallen. Ook vandaag zou hij in de vroege ochtend nog voor overlast hebben gezorgd. Toen stond hij schreeuwend in zijn voortuin.

Man neergestoken tijdens burenruzie

Minderjarige meisjes aan gerand in Made, man (53) opgepakt