in

Zoon (20) overlijdt nadat zijn vader met auto op tractor botst in Stellendam

Bij een frontale aanrijding tussen een tractor en een auto op de Plaatweg in Stellendam is dinsdagmorgen vroeg een 20-jarige man uit die plaats overleden. Hij zat naast zijn vader die de auto bestuurde.

De tractor had voorop een beweegbare baggerarm om de sloot langs de smalle Plaatweg in de polder van het dorp uit te baggeren. De tractor sorteerde net voor om naar de sloot te rijden toen het misging: de autobestuurder merkte volgens de politie het voertuig vermoedelijk te laat op en botste er bovenop. De baggerarm sloeg aan de passagierskant hard door de voorruit van de wagen.

Lees ook
14-jarige opgepakt voor steekpartij op kinderfeestje

Er werd direct een traumateam opgeroepen en het zwaargewonde slachtoffer werd met een spoedtransport naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Dat mocht niet meer baten, de 20-jarige man bezweek aan zijn verwondingen.

Tractorbestuurder verhoord
Zijn vader werd ter plaatse opgevangen. De politie verhoorde de hevig geschrokken tractorbestuurder in een politiebusje. Dat is volgens een zegsman de standaardprocedure. Ook werd uitgebreid sporenonderzoek op de landweg gedaan. Gekeken werd of de wegversmalling vlak voor het ongeluk een rol speelde bij de botsing. Ook de weersomstandigheden, het was mistig en bovendien schemerdonker, kunnen volgens de politie een rol hebben gespeeld bij het over het hoofd zien van de tractor.

Lees ook
WhatsAppfraudeur appt politie, agent reageert met selfie

De directeur van het bedrijf dat baggerde verzekert dat de tractorbestuurder een ervaren chauffeur is. ,,Hij doet dit werk al zeker tien jaar.”

Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Geëmotioneerde vriend van vermiste Sanne weet het zeker: ‘Ze is verdwenen tegen haar wil’