in

Zonen van moordverdachte getuigen: Loodgieter in stukken gesneden en verbrand op kampvuur

De vermiste loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit het Belgische Lint is gruwelijk vermoord. Hij werd in stukken gesneden en op een kampvuur gegooid. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad hebben twee minderjarige verdachten van 16 en 17 jaar dat verklaard.

Ze zijn de zonen van de 39-jarige prostituee Wanda V.R., die ook als verdachte vastzit. De twee jongens werden vorige maand in Nederland opgepakt. Ze hebben uitgebreide verklaringen afgelegd over wat er volgens hen gebeurd is met de vermiste Van Der Heyden, vernam de krant van meerdere bronnen dichtbij het onderzoek.

De loodgieter verdween op zondagavond 2 juni toen hij een klant uit de brand ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen van Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen op Zoom. De man gaf daarna geen teken van leven meer.

Lees ook  Ouders opgelet! Zeer gevaarlijke YouTube video’s in omloop (let op: schokkend!)

Zijn witte bestelbusje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen geweest. In bossen in de buurt is met honden vergeefs gezocht naar het stoffelijk overschot van loodgieter Van der Heyden.

‘Gebakken spek’
De verklaring van de beide jongens onderschrijft wat alom werd gevreesd. Van der Heyden werd vermoord. Zijn lichaam werd in stukken gesneden en door Wanda V.R. en haar ex-vriend Nicky S. op een kampvuur gegooid. Een bewoner van het Steenbergse woonwagenkamp verklaarde dat de buurt dagenlang naar ‘gebakken spek’ rook.

Het motief voor de moord op de Lintenaar blijft vooralsnog onduidelijk. Een van de vermoedens is dat moeder Wanda en haar ex de man, een vaste seksklant van de prostituee, wilden beroven omdat ze gehoord hadden dat hij heel rijk was. Beide verdachten zitten nog in de cel.

Lees ook  Eis: 18 jaar cel voor moord ex-vriendin in aanwezigheid dochtertje

In delen gesneden
In de zaak zitten werden zeven aanhoudingen verricht, maar drie verdachten waaronder beide zoons van V.R. werden na verhoor heengezonden. Naast V.R. en S. gaat het om nog twee andere verdachten die in Nederland vastzitten. Het gaat om een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter uit Steenbergen.

De moeder is een ex van Nicky S. en is de eigenares van de loods waar het lijk van Van der Heyden mogelijk aan stukken is gesneden. De hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor informatie die tot oplossing van de gruwelijke moord leidt.

De politie doet vandaag opnieuw onderzoek in Steenbergen. Bij het buurtonderzoek worden volgens de politie specialisten ingezet en wordt gebruikgemaakt van speurhonden. Voor de zaak rond Van der Heyden is vanavond ook aandacht in het programma Opsporing Verzocht.

Zes van de acht Bossche verdachten groepsverkr*chting zijn neven

Auto beklad met watervaste stift in Amersfoort: ‘Dit is geen parkeerplaats dus rot op’