in

Zoekgeschiedenis verraadt plannen van moeder die kinderen om het leven bracht

De 23-jarige Amerikaanse Stephany LaFountain staat terecht voor de moord op haar twee kinderen. Het verdachte overlijden van haar tweede kindje in 2017 maakte het overlijden van het eerste kindje in 2015 verdacht. Mede dankzij de zoekgeschiedenis ontdekte de politie dat er kwade opzet in het spel was.

Ze werd op 30 augustus gearresteerd en wacht nu haar proces af. LaFountain riskeert een gevangenisstraf van 99 jaar.

Op 20 november 2017 belde Stephany LaFountain de hulpdiensten vanuit haar woonplaats, de militaire basis van Fairbanks in de Amerikaanse staat Alaska waar haar man gestationeerd was. Haar kindje van 13 maanden oud had ademhalingsproblemen. Ze belde in paniek haar schoonfamilie op, vertelde hen dat ze haar kind probeerde te beademen en lichtte ook haar man in, die snel naar huis kwam. Het kindje werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht, waar het vier dagen later stierf door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.

Lees ook  Deze drie onderwerpen zullen het hart van een moeder altijd pijn doen…

Uit de autopsie bleek dat de peuter kerngezond was: geen ziektes, geen verwondingen, geen genetische afwijkingen. Het kind was een verstikkingsdood gestorven. In hun onderzoek stuitte de politie vervolgens op een verdacht feit: het was niet de eerste keer dat een kind van LaFountain op die manier was gestorven.

Op 15 september was LaFountains eerste kindje, dat toen vier maanden was, overleden. Het kindje, dat ze met een man uit een vorige relatie had, kreeg ook ademhalingsproblemen en de schoonfamilie werd op dezelfde manier op de hoogte gebracht. De doodsoorzaak was onbepaald maar het lichaam vertoonde tekenen van verstikking.

Lees ook  93-jarige vrouw gearresteerd op haar verjaardag – de reden waarom doet iedereen versteld staan

Het onderzoek leverde genoeg bewijzen op om LaFountain, die sinds februari van haar man gescheiden is, op 30 augustus te arresteren voor de moord op haar twee kinderen. Zo zocht LaFountain in 2017 onder andere een uur voor ze de hulpdiensten belde, op termen als ‘manieren om te stikken’, ‘hoe pleeg je de perfecte moord’, ‘iemand vermoorden zonder te worden gepakt in 16 stappen’ en ‘verdrinken en forensisch onderzoek’.

Nederlands meisje Britt (18) beviel onverwachts en mag nu met haar baby Egypte niet uit

2-jarige krijgt chocolade-ei niet open – dan kijkt de moeder van dichterbij en doet ze een dodelijke ontdekking