in

Zoë (33) valt te pletter voor ogen van echtgenoot: “Ze moet uitgegleden zijn toen Joeri foto wou nemen”

Zoë Snoeks (33) uit Meerhout is dinsdagochtend om het leven gekomen na een val van een dertigtal meter in Nadrin, deelgemeente van Houffalize in Luxemburg.

Dat meldt de commandant van de hulpverleningszone en wordt bevestigd door haar familie. Toen haar echtgenoot Joeri Janssen een foto van haar wou maken, gleed ze uit.

Zoë viel van de Rocher du Hérou in Nadrin. Volgens de hulpverleningszone was ze uitgegleden. De vrouw is in de Ourthe aangetroffen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, met onder meer duikers en een helikopter.

Lees ook  Gedetineerde oraal bevredigd door rechtsbijstandverlener in gevangenis Zaanstad

Haar schoonmoeder Paula Pinxten bevestigt het verhaal van het uitglijden, maar is voorzichtig in haar woorden.

“Ik ben nog onderweg naar haar ouders, het is verschrikkelijk”, zegt Pinxten. “Maar volgens mijn eerste informatie is ze gevallen toen ze ging poseren voor een foto met haar hondjes.

Mijn zoon Joeri ging de foto maken, en toen hij op keek was ze plots weg. Het ging vliegensvlug. Ze moet uitgegleden zijn.”

Lees ook  Zijn mensen met grote oren echt groot geschapen?

Meer dan anderhalf uur werd er naar haar gezocht, waarna ze levensloos gevonden werd.

De vrouw is de schoonzus van de 29-jarige Kevin die eerder dit jaar door een groep tieners in elkaar werd geslagen in Lommel.

Het zinloos geweld tegen de jongeman met een mentale beperking liet toen niemand onberoerd. Uit heel het land kwamen steunbetuigingen voor Kevin.

Vermiste Cleo Smith (4) na twee weken levend aangetroffen, 36-jarige man opgepakt: “Ze is gezond en ze lacht”

Geliefde ‘Ome Sjaak’ (72) vermoord terwijl hij vocht tegen beruchte bende: ‘Hij vocht als een leeuw’