in

Zie je zo’n DAK? DIRECT MELDEN BIJ DE POLITIE!

De politie vraagt mensen om alert te zijn op sneeuwvrije daken omdat daar mogelijk hennep planten wordt gekweekt. Daken die ondanks de sneeuw niet bedekt zijn door een witte deken vallen op. Vaak gaat het om huizen waar de thermostaat een paar graden hoger staat om hennep (drugs) te telen.

Daarom vraagt de politie mensen deze zaterdag op te letten welke daken in hun omgeving ondanks de neerslag ‘donker’ blijven. “Wij willen dat graag weten”, aldus de politie op Twitter.

Hoe zit dat in elkaar?
Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’ door criminelen. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is de kans op brand en ontploffing zeer groot!

Lees ook  Schokkend: Politie uit Saoedi-Arabië arresteert drie vrouwen die dreigen om verkr*cht te worden om verbazingwekkende reden

GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID
Voor de wietteelt worden op grote schaal pesticide en zoutzuur gebruikt. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en zelfs voor schade aan de luchtwegen. In de meeste hennepkwekerijen wordt met automatische sproei-installaties water verneveld om een vochtig klimaat te creëren. Die waterdruppels zijn een broedplaats voor legionella. Besmetting met de bacterie kan een dodelijke afloop hebben.

Lees ook  De 13-jarige bereidt zich voor op de dood van zijn moeder. 4 jaar later ziet ze de beha en kan haar tranen niet bedwingen.

SCHADE AAN DE WONING
Thuisteelt is ook schadelijk voor de woning. Door de hoge luchtvochtigheid en warmte die nodig zijn voor de teelt, ontstaat schimmelvorming en houtschimmel. De woning daalt hierdoor fors in waarde en het kost veel geld om alles weer in een normale, bruikbare staat te krijgen.

Zie je dus een dak zonder sneeuw? Bel dan de politie! Massaal delen graag!

Jessica verliest geheugen compleet: Wat haar vriend RICHARD dan doet is GEWELDIG!

Primark leuk voor mensen die winkelen, maar niet voor MEDEWERKERS!