in

Zie je deze vreemde dingen wel eens zweven in je ooghoeken? Dit is wat het is…

We krijgen er allemaal weleens mee te maken: zwevende vlekjes voor je ogen, rare vormpjes in je gezichtsveld of flitsen die je blikveld doorkruisen. Maar wat zijn deze dingetjes die jouw zicht verstoren en vertroebelen? Hieronder leggen we het voor je uit.

We hebben het hier over ‘mouches volantes’ oftewel ‘vliegende vliegjes’. Het gaat om zwarte vliegjes die voor je oog lijken te zweven. Maar hoe zit dat dan precies? Waar komen die vliegende vliegjes vandaan en is het een ernstige oogaandoening? Wel, in ons oog is de ruimte tussen de lens en het netvlies gevuld met glasvocht.

Lees ook  Niet gek, wel bijzonder: Zwangere Tory heeft relatie met 4 mannen

Het glasvocht is een soort gelei. Troebelingen in het glasvocht, van bijvoorbeeld bloedresten of eiwit, zie je als zwevende vlekjes doordat de troebeling een schaduw werpt op het netvlies. Het komt voor in allerlei vormen; van puntjes en cirkels tot aan slierten en vliegjes.

De troebelingen bewegen vaak ook nog als het oog stilstaat. In de meeste gevallen is dit verschijnsel vrij onschuldig en vallen de glasvochtvertroebelingen niet op, maar bij veel licht kunnen de vlekjes duidelijk zichtbaar zijn. De onderstaande video legt dit fenomeen duidelijk uit en bevat daarnaast belangrijke informatie gerelateerd aan het oog. Wat is jouw ervaring met mouches volantes? Laat het weten in de reacties en vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met je vrienden op Facebook!

Lees ook  Oeps: vader vraagt zijn vriendin ten huwelijk maar dan doet zijn zoontje plotseling dit

Ze rolt een KitKat in deeg en ontdekt een ontbijt recept dat om te watertanden is!

Hij hield zichzelf 25 jaar lang verborgen in deze grot. Wat hij er in wist te creëren? Ik sta VERSTELD!