in

Zes maanden voor een hartaanval kan het lichaam signalen afgeven: dit zijn degenen die niet over het hoofd mogen worden gezien

Een hartaanval of een hartinfarct is de belemmering van de bloedstroom in de hartspier als gevolg van een ruptuur of arteriële stolsel.

De meest voorkomende symptomen zijn: pijn of benauwdheid op de borst, rugpijn, bewusteloosheid, koud zweet en kortademigheid.

In sommige gevallen geeft het lichaam zelfs enkele maanden voordat een dergelijke gebeurtenis zich voordoet waarschuwingssignalen. Dit zijn de tekenen die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Gevoelloosheid of zwaarte in de armen. In de meeste gevallen stralen hart- en vaatziekten uit naar de bovenste ledematen met gevoelens van zwakte of tintelingen. In deze omstandigheden moet een arts onmiddellijk worden geraadpleegd.

Ademnood. De moeilijkheid om te ademen kan verschillende redenen hebben, maar het mag niet over het hoofd worden gezien, omdat het betekent dat de longen niet genoeg zuurstof ontvangen. We moeten onderzoeken en begrijpen waarom.

Lees ook  Een flesje rozenwater kost nog slechts 1,99 bij de Kruidvat en het is een waar wondermiddel!

Angst. Het is noodzakelijk om de fysiologische, oftewel, die gegenereerd door een concrete reden, te onderscheiden van de pathologische, dat wil zeggen een staat van agitatie die niet evenredig is aan de oorzaak of zelfs zonder reden. In het tweede geval is het verstandig om een ​​specialist te raadplegen.

Constante vermoeidheid. Vermoeidheid door werk of fysieke activiteit is volkomen normaal, maar als dit gevoel te lang duurt, of geen echte oorzaak heeft, is het het beste om je arts te raadplegen omdat er waarschijnlijk iets mis is.

Indigestie. Af en toe kan het gebeuren dat je een maaltijd niet goed verteert, anders is het geval wanneer dit bijna een gewoonte begint te worden. Dit is een alarmbel die niet mag worden genegeerd.

Slaapstoornissen. Stress kan slapeloosheid veroorzaken, maar als je vaak merkt dat je midden in de nacht wakker wordt, omdat je dorst hebt en moet plassen, moet je de oorzaken beter onderzoeken.

Lees ook  Linda's nacht met Hans Kraay jr.

In het geval dat een familielid, een vriend of zelfs gewoon een persoon die je op straat tegenkomt op de grond in elkaar zakt, moet je onmiddellijk controleren of hij ademt of niet langer reactief is. Bel onmiddellijk de hulpdiensten en geef informatie aan de gezondheidsmedewerkers.

In afwachting van hulp of een defibrillator is het zeer nuttig om cardiale massage uit te voeren, geknield aan één kant van de persoon door ongeveer 100 compressies per minuut uit te oefenen.

De beweging die wordt gegenereerd door de uitgestrekte armen en de druk onder de thorax dient om het bloed te laten circuleren en beschermt zo de vitale organen tegen mogelijke necrotische schade.

Aarzel niet om onmiddellijk je arts te bellen, bij aanwezigheid van de symptomen.

Trotse Patty Brard verklapt haar nieuwe gewicht.

Huh! Is dit de vriend van Elodie van Ex on the Beach?