in

Zes jaar lang komt niemand haar in het weeshuis bezoeken. Maar blijkt dat ze maar 1 bezoeker nodig had!

Julia Wetmore raakte in de Verenigde Staten bekend als het “meisje zonder gezicht”. Ze werd geboren met een genetische afwijking “Treacher Collins Syndroom” dat misvormingen in het gezicht veroorzaakt. Maar Juliana is het ergste geval bekend tot nu toe.

Voor maanden voordat Juliana geboren werd, ontdekten de artsen afwijkingen maar konden niet zeggen wat er precies aan de hand was. Maar niets kon de artsen of de ouders voorbereidden op wat ze bij de geboorte te zien zouden krijgen.

Het gezicht van het pasgeboren baby’tje is nauwelijks te vergelijken met een normaal gezicht. Maar het lichaam van de baby is voor het overige perfect gezond: het gezicht mist alleen beenderen, vertoont misvormingen en maakt het haar moeilijk om te ademen. De artsen geloven dat ze de nacht niet zal overleven. Juliana is echter een vechter vanaf het prille begin.

Tami en Thom Wetmore kunnen de baby pas 5 dagen na haar geboorte voor het eerst vastnemen. De ouders trekken zich helemaal niets aan van de verschijning van hun dochter. Ze genieten ten volle van dit intieme moment en ontwikkelen onmiddellijk diepe gevoelens voor dit kind, ondanks de misvormingen. De dokters concluderen al snel dat het kind belangrijke beenderen mist noodzakelijk om te kunnen horen, waardoor het kleintje zo goed als doof is. Niettemin ziet ze goed uit haar rechter oog en het belangrijkste van al: haar hersenen functioneren compleet normaal.

Lees ook  Onderzoekers stellen: het is beter om ‘s ochtends te slapen dan om op te staan en te sporten

6 jaar later, na eindeloze operaties, heeft Juliana nog niets van haar aanvankelijke vechtlust verloren. Ze heeft gebarentaal geleerd en gaat naar een school voor dove kinderen. Het intelligente kind blinkt uit op school. Maar hoe liefdevol haar ouders ook zijn, noch haar ouders, noch haar zussen begrijpen hoe ze zich echt voelt. Maar dat zou snel veranderen …

Ver weg van de Wetmore familie woont een meisje, Danica, die dezelfde leeftijd als Juliana heeft en aan dezelfde aandoening lijdt. De kinderen zouden echt de beste vrienden van de wereld geweest kunnen zijn. Danica heeft een mildere vorm van het syndroom, maar haar leven is niet eenvoudiger, omdat ze een andere hindernis te nemen heeft: Danica heeft geen familie om voor haar te zorgen, haar lief te hebben of haar te beschermen. Ze werd na haar geboorte voor adoptie opgegeven en leefde sindsdien in een weeshuis in Oekraïne. Het meisje ontvangt nooit bezoekers. Haar leven is voorbestemd: zodra ze oud genoeg is, zal het weeshuis niet langer voor haar zorgen en is ze veroordeeld tot een leven op de straat.

Lees ook  Met een lerares als deze mis je geen enkele dag school meer.

Maar voor het zover komt, komen de Wetmore’s in haar leven! De familie had op het internet over het meisje gelezen, die zo erg adoptieouders nodig had. Ze reizen naar Oekraïne om haar te bezoeken. Na dit eerste en enige bezoek, keken de twee ouders naar elkaar en weten onmiddellijk hoe de andere zich voelde. “Laten we dit doen. We nemen onze dochter en vliegen naar huis.” De familie Wetmore adopteert Danica.

De nu 12-jarige Juliana, die ondertussen al 45 operaties achter de rug heeft, kon dus alsnog opgroeien met iemand die haar volledig begrijpt. De familie adopteerde nog 3 kinderen, die samen met Juliana’s oudste zus, een team vormen van 6 prachtige kinderen. In deze gemeenschap kunnen Juliana en Danica in een beschermde omgeving opgroeien. Juliana verbaast iedereen met haar geweldige intelligentie en Danica is echt een opmerkelijke en getalenteerde artieste.

Dit gezin kreeg het zwaar te verduren in het leven, maar doorstond de hindernissen op grootse wijze. Met menselijkheid, moed en kracht.

Als ook jij deze familie bewondert voor alles wat ze voor hun kinderen hebben gedaan, deel dit verhaal dan met iedereen die je kent.

Hij bezocht een vervallen ziekenhuis en hoort plotseling geschreeuw. Wat hij dan ontdekt schokt iedereen.

Toen deze man in de tuin begon te werken, had hij geen idee dat hij zijn beste vriend in een zak compost zou vinden.