in

Zelfs artsen staan verbaasd bij deze remedie.

De combinatie van honing met kaneel is een van de meest potente natuurlijke remedies en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Ze worden al duizenden jaren gebruikt in de Yunanisch en Ayurvedische geneeskunde.

Eerst en vooral, honing en kaneel zijn helemaal natuurlijk en veroorzaakt geen ongewenste bijwerkingen. Zelfs suikerzieken kunnen er gebruik van maken, zij het met mate. Verder heeft het een heilzaam effect op artritis en andere chronische aandoeningen.

Gebruik steeds ruwe, onverhitte honing. Vele honingsoorten die te koop zijn worden eerst opgewarmd en verliezen zo hun enzymen en hun werking.

Hier heb je een overzicht van de meest belangrijke gezondheidseffecten.

Artritis

Voeg een koffielepeltje honing en een snuifje kaneel toe aan een kop warm water om chronische pijn tegen te gaan. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Kopenhagen toonde aan dat de pijn verminderde bij 73 per 200 personen die het mengsel namen voor het ontbijt.

Er was ook een duidelijke verbetering te merken bij mensen die niet meer konden bewegen.

Slechte spijsvertering

Een kop van deze mengeling vóór het eten helpt de spijsvertering en gaat het overeten tegen.

Moeheid

Suiker is goed voor oudere mensen en verhoogt hun energie en lenigheid. Volgens dokter Milton krikt de dagelijkse inname van honing en kaneel het metabolisme merkbaar op.

Verlaagt cholesterol

Om cholesterol in twee uur met 10% te verlagen, vermeng je twee koffielepels honing met dire koffielepels kaneel in een kop warm water en drink je dat zonder te haasten op.

Lees ook  Wie kent hem nog van zijn hit ‘Liever dan Lief’? ZO is het nu met Tim Immers!

Versterkt de immuniteit

Het regelmatig gebruik van deze remedie doodt bacteriën, vermits honing rijk is aan ijzer en vitaminen, en gaat zo virale infecties tegen en versterkt het de witte bloedlichamen.

Buikproblemen

Honing en kaneel kalmeren de maag en gaan een brandend gevoel na het eten tegen.

Verzacht verkoudheden

Een gemakkelijke, natuurlijke remedie tegen verkoudheden kan je zelf maken met één soeplepel honing en een kwart koffielepeltje kaneel in een kop warm water. Drink dit gedurende drie dagen.

Cardiovasculaire problemen

Maak een brei van honing en kaneel en eet dat in plaats van confituur. Consumeer het bij je ontbijt op een sneetje brood om cholesterolniveaus onder controle te krijgen en de kans op hartaanval gevoelig te doen dalen.

Tevens verstevigt deze combinatie slagaders, helpt het je gemakkelijker te ademen en reguleert het de hartslag. Weet dat dit mengsel in verpleeghuizen wordt gebruikt in Canada en Amerika bij patiënten met verstopte slagaders en gesprongen aders.

Gaat haarverlies tegen

Maak een brei van een koffielepel kaneel met één soeplepel honing en een beetje olijfolie. Wrijf het in op je hoofd voor je een douche neemt. Laat het mengsel wel eerst 15 minuten inwerken.

Tegen blaasinfecties

Drink een glas lauw water met twee soeplepels kaneel en één koffielepel honing om ziektekiemen te bestrijden.

Verzacht tandpijn

Lees ook  Beelden racistische ruzie in park New York gaan viral: vrouw verliest baan

Pas drie keer per dag een mengeling van één koffielepel kaneel en vijf koffielepels honing rechtstreeks toe op je tanden en verzacht zo de pijn.

Slechte adem

Spoel ’s ochtends je mond met kaneel en honing in warm water voor een frisse adem de hele dag lang.

Vermindert darmgassen

Japanse en Indische onderzoekers hebben ontdekt dat deze mengeling de productie van darmgassen verlaagt.

Tegen griep

Honing is een natuurlijke griepremedie.

Verzacht insectenbeten

Meng een deel honing en twee delen lauw water en voeg een snuif kaneel toe. Maak er een zalf van en smeer die op de beet. De pijn verzacht onmiddellijk.

Gehoorproblemen

Herstel je gehoor door elke ochtend en avond deze mengeling in te nemen.

Voor een lang leven

Men zegt dat deze thee je leven verlengt, het lichaam een boost geeft, de huid zachter maakt en ouderdomskwalen tegengaat. Meng een soeplepel kaneel met vier soeplepels honing en voeg drie kopjes water toe. Warm de mengeling op en drink een kop van deze thee op verschillende momenten van de dag.

Verwijder puistjes

Maak een brie van drie soeplepels honing en een koffielepel kaneel. Smeer het op je puisten en laat het heel de nacht inwerken. Spoel ’s morgens je gezicht. Herhaal dit gedurende twee weken.

Huidontstekingen

Meng honing en kaneel in gelijke hoeveelheden en pas het mengsel toe op de getroffen plekken om huidproblemen als eczema en ringworm te behandelen.

Ze vonden hem in de steek gelaten in een vuilniszak. Maar toen ze zagen wat hij aan zijn staart had hoopten ze dat het maar een nachtmerrie zou zijn

Bruid haakt in 8 maanden tijd haar eigen trouwjurk van 70 euro, ze zag eruit als een miljoen euro!