in

Ze woog ruim 450kg en kon niet lopen – bekijk haar ongelooflijke transformatie

Mayra Rosales heeft een bijzondere reis achter de rug. In 2009 werd ze met een opvallend gewicht van ruim 465kg uitgeroepen tot “de zwaarste vrouw ter wereld,” maar vandaag de dag leidt ze een compleet ander leven en zou je haar niet meer herkennen.

Obesitas is een zeer ernstig volksgezondheidsprobleem. Momenteel is de helft van alle volwassen mannen, ruim een derde van alle vrouwen en een vijfde van alle kinderen te dik of zwaarlijvig.

In 2009 wist Mayra Rosales uit Texas, USA, een oneervol record te verslaan: zij werd uitgeroepen tot ’s werelds zwaarste vrouw.

Lees ook  Hallo daar: zó ziet de dochter van Gordon Ramsay eruit en ze is superknap

Op dat moment woog ze maar liefst 450kg. Ze kon niet lopen of uit bed komen en artsen vreesden dat ze niet lang meer te leven had. Maar Mayra besloot haar leven rigoureus te veranderen na een familiedrama.

Mayra’s neefje werd vermoord en in eerste instantie werd Mayra beschuldigd van de moord. Achteraf bleek dat de moeder van de jongen de misdaad gepleegd had en werd Mayra vrijgelaten.

Deze ervaring zorgde ervoor dat Mayra haar leven omgooide. Ze onderging een maagverkleining om snel af te vallen, lette op haar voeding en deed aan lichaamsbeweging. Haar verhaal is op z’n zachts gezegd inspirerend.

Lees ook  Mia Khalifa onthult: “Dit is mijn nieuwe liefde…”

Vorig jaar woog Mayra nog maar 90kg. Ze is dus 360kg afgevallen: Ongelooflijk!

Mayra heeft ondertussen diverse operaties gehad, waaronder een figuurcorrectie om overtollige huid te verwijderen. Haar reis legde ze vast op Facebook.

Tegenwoordig lijkt ze niet meer op de vrouw die ze ooit was. Ze ziet er gezond en goed uit!

Ik ben erg onder de indruk van Mayra’s ongelooflijke afvalproces, zeker omdat we vrijwel allemaal weten hoe lastig het is om een paar kilo’s kwijt te raken. Wat een bijzondere strijd. Deel Mayra’s verhaal als je het daarmee eens bent!

Stel ziet een pasgeboren baby alleen in de auto met een briefje – als ze het lezen zijn ze woedend

Verspil je geld niet meer aan pedicure: Slechts 2 keukeningrediënten kunnen je voeten er geweldig doen uitzien.