in

Ze weten niet goed wat het is maar ze zorgen er met veel aandacht voor. Een onwaarschijnlijk verhaal

Op een dag vindt een jogger een baby vogeltje. Het diertje is uit de nest gevallen en er hangen nog resten eischaal aan vast. De overlevingskansen zijn zo goed als nul. Hij wil het vogeltje eerst terug in het nest leggen maar hij kan het nergens vinden. Gelukkig is de zus van de jogger een dierenarts. Daarmee krijgen we de kans een proces te observeren dat normaal gezien overal plaatsheeft maar dat we vrijwel nooit kunnen zien. Het baby vogeltje te zien groeien en sterk worden is werkelijk een onwaarschijnlijk zicht.

LET OP: wat je nu te zien krijgt, wordt door ervaren en opgeleide personen uitgevoerd. Als je zelf ooit een vogel of ander dier in deze toestand vindt, kan je het maar beter naar een professionele arts of dierenverzorger brengen. Laat de redding aan hen over want zelf zal je er niet in slagen. In het beste geval ontdek je het nest en kan je het diertje aan de moeder teruggeven.

Dag 1: Zo zag het baby’tje er uit op de dag dat het werd gevonden. Niemand kan zeggen om welke vogelsoort het hier gaat.

Dag 2: Het heeft iets schattigs, dit naakte bundeltje. Het wordt in een incubator gelegd die de geschikte temperatuur en luchtvochtigheid heeft. Ze hebben het ‘Duckling’ genoemd, ofwel: ‘Knoedeltje’.

Dag 3: Het vogeltje moet elk halfuur worden gevoed en dat gedurende veertien uur per dag. Op het menu staan wormen en speciale voedingssupplementen.

Dag 4: De eerste pluimpjes worden gevormd. Het is verwonderlijk hoe snel zo’n klein wezen zich ontwikkelt. Ook de instincten werken prima en het vogeltje zoekt steeds de rand op van zijn ‘nest’. Zo gaat dat in de natuur ook.

Lees ook  “Hier een speeltje zodat hij me niet vergeet”: Jongen laat hulpeloze puppy bij asiel zodat zijn vader hem niet kan slaan

Dag 5: Weer vormen zich meer pluimen. Het diertje begint nu ook een andere houding aan te nemen.

Dag 6: Rondom de pluimen bevindt zich nog steeds een beschermingslaag.

Dag 7: De volgende dag valt de bescherming weg. Het vogeltje is nu een week oud.

Dag 8: Het vogeltje blijft maar groeien. Het krijgt een beetje vlees en wormen. Blijkbaar heeft het beestje honger.

Dag 9: Het vogeltje mag eindelijk uit de incubator. Het vederkleed is nu helemaal gevormd.

Dag 10: Het diertje kan nu in een kooi worden gezet met verschillende materialen om te leren kennen.

Dag 11: De vogel heeft nog geen volledig gevormde staart maar hier zie je het toch al op een stokje zitten. Het ontwikkelt zich zeer goed.

Dag 12: Het menu verandert. Geen wormen meer, maar graan. Voor wormen moet de vogel nu zelf op zoek gaan.

Dag 13: Het vogeltje zit steeds stabieler op het stokje.

Dag 14: Ongelooflijk hoe een baby vogeltje in slechts twee weken opgroeit tot een jonge vogel. Ze worden zo snel groot…

Dag 17: De vogel verhuist naar een grotere kooi. Hier heeft het diertje takken en bladeren zodat het aan een natuurlijke omgeving gewoon kan worden.

Dag22: Het dier kan zich nu ook aanpassen aan het weer. De kooi steekt voor een deel naar buiten en het diertje heeft contact met andere vogels en leert te zingen.

Lees ook  Wie is haar speeltje kwijt? Deze hond heeft hem gevonden!

Dag 23: De vederdracht is nu compleet. De soort is nu duidelijk. Het gaat om een witkruingors, een Amerikaanse mussensoort.

Dag 25: Het vederkleed dient ook als camouflage in de bomen.

Dag 27: Het dier eet nu nog uitsluitend wormen en graan. De vogel is niet meer geïnteresseerd in stukjes vlees.

Dag 29: Het vogeltje kan nu peuzelen van de verse knoppen die in de lente op de takken verschijnen. Daar is het beestje dol van.

Dag 33: Eindelijk kan de vogel worden vrijgelaten. De redders wachten echter nog even omdat er een zware storm werd aangekondigd.

Dag 36: Na de storm was het moment dan eindelijk aangebroken. De dag was prachtig, perfect voor de grote vrijlating. De vogel werd teruggebracht naar de vindplaats omdat de kans zo groot is dat het vogeltje zijn soortgenoten vindt.

Na enkele minuten huppelt het diertje uit de koot en doet wat alle vrije vogels doen. Het diertje is prima voorbereid op het ware leven dankzij de goede zorgen van de dierenartsen. Knoedeltje kan aan eigen zijn leven beginnen.

Wat heerlijk om te zien dat dit vogeltje aan het noodlot is kunnen ontsnappen. Wij hebben er alvast een onvergetelijke ervaring aan overgehouden: een baby vogel te zien opgroeien tot volwassen vogel.

Deel dit prachtige verhaal met je vrienden en familie op Facebook!

Mishandelde pup is doodsbang voor mensen. Dan strekt een vrouw haar hand uit en begint hij weer te begrijpen wat liefde is

Deze moeder publiceert een foto van haar baby. Wat later overlijdt de baby en iedereen had het kunnen weten.