in

Ze vulde het kussen van haar hond met muntbladeren. Ik kan niet geloven dat ik hier niet eerder op gekomen ben!

Pepermunt staat vooral bekent voor zijn geweldige geur, maar ook voor al haar verbazingwekkende huishoudelijke voordelen.

Het houden van een paar munt planten rondom het huis houdt niet alleen ongedierte buitenshuis. Het laat ook je huis lekker fris ruiken.

Ook is een muntplant erg simpel te verzorgen, en groeit zowel binnen als buiten. Pepermunt komt in twee populaire soorten.

Zwart of wit. Zwarte pepermunt heeft donkere bladeren, en heeft een sterkere smaak en geur, terwijl witte pepermunt lichter in kleur en aroma is.

Ongeacht welke je kiest: zorg ervoor dat je de planten genoeg water geeft. Ze zijn trouwens ook gek op zonlicht, dus wees niet bang om het ze te geven!

Lees ook  Meisje (5) prikt enorm gat in haar keel terwijl ze haar tanden poetst.

Maar waar helpt het dan tegen in het huishouden?
#1. Ongedierte bestrijding van moedernatuur
Muntplanten zijn een perfect alternatief om van ongedierte af te komen. Denk hierbij aan vliegen, mieren, muggen en andere vervelende insecten.

Extra tip: maak zelf een water/munt spray om speciale plekken te beschermen. Wij raden een verhouding van 9/1 aan.

#2. Houdt je huisdieren vlo vrij
Pak een klein bosje met pepermunt en stop deze in een tas of kussen (iets waar je huisdier niet in bijt) en stop het onder of naast hun bed. Pepermunt zorgt ervoor dat sommige vlo soorten zich niet zullen nestelen of je viervoetige vriend.

Lees ook  Man ziet 0p beveiligingscamera hoe zijn vrouw het bed deelt met 16-jarige zoon

#3. Jezelf en je huis gezond houden
Munt heeft een verbazingwekkende hoeveelheid gezondheidsvoordelen, wat het één van de meest nuttige kamerplanten voor in het huishouden maakt. Maar dat is nog niet alles.

Het is ook ontzettend goed voor je gezondheid. Is je buik van slag? Drink gewoon wat verse muntthee. Of heb je last van een verstopte neus?

Mix wat muntbladeren met kokend water en ga vervolgens met een handdoek over je hoofd boven het mengsel hangen.

DEEL dit alsjeblieft met al je vrienden en familie op Facebook!

Zwangere 13-jarige pleegt zelf moord nadat ze was ver kracht door ‘bende van zes mannen’

Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!