in

Ze vroeg zich af waarom haar papa al bijna 20 jaar hetzelfde hemdje droeg. Het antwoord laat niemand onberoerd

Een jonge vrouw die zich afvroeg waarom haar papa al twintig jaar hetzelfde T-shirt droeg, heeft het internet ontroerd met het antwoord. Voor de man, die bijna twintig jaar geleden zijn vrouw verloor, heeft de felgekleurde polo een bijzondere betekenis.

Toen de Japanse Ria (24) het huis van haar grootvader opruimde na zijn overlijden, kwam ze een romantische foto tegen van haar ouders op hun huwelijksreis. Ze droegen bijpassende hemdjes en ze herkende meteen dat van haar papa. Dat was niet moeilijk, want ze had het hem altijd zien dragen, haar hele jeugd lang.

Lees ook  Moeder schreeuwt uit raam als ze haar levenloze zoon ziet – dan komt er onverwachte hulp door de voordeur

Op dat moment werd het plots allemaal duidelijk. Haar moeder was 18 jaar geleden overleden en voor haar rouwende vader was het polootje een dierbare herinnering aan de vrouw die hij zo graag zag. Ria postte het ontroerende verhaal op Twitter, waar het ook duizenden anderen ontroerde.

(lees verder onder de foto)

“Ik vroeg me af waarom hij steeds dat oude hemdje droeg”, vertelt ze aan Buzzfeed. “Waarom kocht hij er niet gewoon een nieuw? Ik besefte niet dat die polo zo’n kostbaar aandenken was.”

“Zelfs als er een gat in zat, herstelde hij het kledingstuk met de hand”, gaat ze verder. “Hij draagt het op elke speciale gelegenheid. Of het nu een trip voor zijn werk is, of een uitje met de familie.”

Lees ook  De baby vecht tegen de dood. De wanhopige vader heeft slechts een smeekbede aan alle ouders: was jullie handen!

Ria liet ook weten dat haar papa nooit hertrouwde, maar zich volledig toelegde op de opvoeding van Ria en haar jongere broer.

Dat haar emotionele verhaal in geen tijd de wereld rondging, had Ria geenszins verwacht. “Ik ben verrast door de vele reacties. Zeker omdat mijn tweet ging over een vuile vader die altijd dezelfde kleren draagt”, besluit ze.

In de 17de eeuw schreef een non een brief toen ze bezeten was door de duivel. Nu is die eindelijk vertaald

Hoe één vriendschapsverzoek haar uiteindelijk 380.000 euro kostte