in

Ze stuurden haar van school omdat ze zich te UITDAGEND kleedt. Dit gaat echt wel een paar stappen te ver!

Zij is Stephanie Hughes, ze is 16 en woont in Versalles, Kentucky, VS. In augustus van 2015 neemt schoolbestuur van haar college een vreemde beslissing. Ze bellen naar Stephanies moeder, Stacie Dunn, om haar te vertellen dat haar dochter de school niet meer in mag, als ze zich zo blijft kleden.

Wat was precies het probleem? Je ziet hier Stephanie op de foto. Ze ziet eruit als eender welke tiener. Haar kleding is compleet normaal, niet eens extreem in geen enkel opzicht. Waar de school zoveel problemen mee had was niet de kledingkeuze van Stephanie, maar haar uitdagende schouders!

Hoe gek het ook mag klinken, de school van Stephanie, Woodford college in Kentucky een nogal overdreven voorwaarde in hun schoolreglement hadden opgenomen. Meisjes kregen het verbod om hun sleutelbenen zichtbaar te laten. Ook de schouders moeten bedekt blijven. Om duidelijk te zijn, niets mag zichtbaar blijven vanaf de nek naar beneden. Wie zich niet aan deze regel kan houden, loopt de kans daarvoor zwaar bestraft te worden.

Natuurlijk geldt de regel alleen voor vrouwen. Mannen die aan het college les volgen mogen wel korte broeken aandoen en sportsinglets. Daar zegt niemand wat van.

Lees ook  Vrouw koopt ring voor 13 dollar – 30 jaar later wordt de ongelofelijke waarde onthuld

De moeder van Stephanie kon de reactie van de school niet geloven. Ze publiceerde een foto van haar dochter op het internet en schreef er het volgende bij.

“Ik werd door de school van mijn dochter op het matje geroepen. Ze zou zich uitdagend kleden en dat kan niet worden toegelaten op school. Toen ik op school aankwam, zag ik meteen verschillende vrouwen in het secretariaat die de regel blijkbaar eveneens aan hun laars lapten. Het hele gedoe leek me te absurd voor woorden. Meisjes mogen niet eens hun sleutelbeen zichtbaar laten. Hun mannelijke klasgenootjes zouden er hun concentratie door verliezen… wat een onzin! Ouders moeten zich aanbieden op school voor deze belachelijke reden, verliezen daardoor veel tijd en dat geldt ook voor de studenten. En dat allemaal omwille van sleutelbenen. Zijn ze nu helemaal op hun hoofd gevallen? Voor mij gaat dit een paar stappen te ver. Gelieve deze post te delen. Er moet iets aan gedaan worden.”

Toen Stacie naar de school ging, bracht ze een sjaaltje mee voor Stephanie. Daarmee waren haar schouders bedekt. Maar ook dat was niet genoeg voor de directeur en hij stuurde het meisje alsnog naar huis.

Lees ook  Gemeentelijke woonlasten stijgen: afvalstoffenbelasting met 139 procent omhoog

Wat moesten ze nog meer doen? Een laken rond haar nek binden?

Stacie startte een petitie op Facebook om de regel te laten aanpassen. Daarin stelde ze de vraag of mensen vonden dat haar dochter te uitdagend gekleed ging.

Uit de rondvraag bleek al snel dat iedereen vond dat Stephanie er prima en compleet aanvaardbaar uitzag. Je ziet zelf dat van de 43127 personen die de vraag beantwoordden 98% geen enkel probleem had met Stephanies voorkomen. Slechts 1014 personen (2%) vond dat ze te uitdagend gekleed liep.

Het verbaast ons dat er toch nog twee procent Stephanies kleding niet aanvaardde. We leven toch in de 21ste eeuw, niet? Deze Victoriaanse kledingregels zijn niet meer van deze tijd en ze representeren vandaag de dag slechts 2% van de bevolking. Tijd voor een herziening!

Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat hoe je eruit ziet en hoe je je kleedt, niets te maken heeft met je waarde als mens. Wat je doet is van belang! Het wordt hoog tijd dat we meer belang hechten aan vriendelijkheid, toewijding en medeleven in plaats van aan zoiets banaals als kleding.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

De hond zat al heel zijn leven vast in de kooi – tranen vloeien als hij eindelijk vrijheid leert kennen

Redders dachten dat alle hoop verloren was. Maar dan steekt er opeens een handje naar buiten.