in

Ze raden haar abortus aan omdat haar zoon geen hersenen heeft. Maar vier jaar later kan niemand het geloven.

Als het leven van een ongeboren kind op het spel staat raken ouders in extreme stress. In het ergste geval moeten ze een beslissing nemen die je eigenlijk van niemand kan vragen. Precies dat moesten echter Shelly Wall en haar man doen toen ze een vreselijk bericht kregen over hun ongeboren zoon Noah.

Bij echo constateerden de artsen dat Noah aan hydrocephalus (waterhoofd) lijdt. Deze groeistoornis verhindert een normale ontwikkeling van de hersenen. Zijn overlevingskans wordt zeer laag geschat en zijn kwaliteit van leven beperkt. Zij raadden Shelly dan ook aan de zwangerschap te onderbreken.

Maar Shelly besloot anders: zij wil haar zoon absoluut zien en vertrouwt erop dat alles goed zal gaan. Maar kort na de geboorte lijkt het ergste te gebeuren: Noah leeft maar maar 2 % van de hersenen is functioneel. Hij moet eerst op de intensive care behandeld worden.

Lees ook  Man plant 6.000 bomen ter ere van overleden vrouw – zijn ‘geheim’ gaat viral

Desondanks houdt Shelly van hem met heel haar hart. Ze is bereid om haar hele leven voor haar kleine jongen te zorgen en alles te geven wat hij nodig heeft.

Maar dan gebeurt er iets medisch onverklaarbaars: Noah’s hersenen beginnen te groeien. Hij ontwikkelt zich wel langzamer dan een gezond kind, maar hij leert te praten en als hij vier is, is hij bijna op het niveau van elke andere vierjarige.

Vaak heeft hij natuurlijk nog bijzondere verzorging nodig, maar Noah is een opgewekt en gelukkig kind. Zijn geval is zo zeldzaam dat artsen uit de hele wereld de ontwikkeling van de “jongen zonder hersenen” nieuwsgierig volgen.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Queen Elizabeth

Hij overtuigt iedereen niet alleen door zijn wonderbaarlijke ontwikkeling, maar ook met zijn charme en humor. De kleine zonneschijn laat zich er niet onder krijgen, ook niet als hij in het ziekenhuis moet liggen.

Ondertussen is er zelfs een documentaire over Noah en zijn familie verschenen. Shelly is er zeker van goed gehandeld te hebben. Elke keer als zij haar kleine Noah bekijkt is ze blij destijds het immense risico genomen te hebben.

Deze familie is echte iets bijzonders. Noah zal hopelijk nog vele gelukkige jaren leven en zich verder zo leuk ontwikkelen. Het wonderkind heeft het echt verdiend.

 

In China “martelen” een paar wrede mannen hem dagelijks en laten ze hem sterven vanwege een afschuwlijke traditie

Moeder en dochter: “We zijn liever dikke uitkeringstrekkers dan dunne werknemers”