in

Ze kwam van haar hooikoorts af door maar één ding aan te passen in haar dieet, bekijk nu hoe ook jij van hooikoorts af kunt komen

Sinds ik klein ben, heb ik altijd al last gehad van hooikoorts. En ook al gebruikte ik mijn hele leven lang allergie pillen, neussprays en oogdruppels, werkte helaas niks tegen de loopneus, jeukende ogen en kriebel in de keel.

Wanneer de lente aanbreekt en de bomen en planten pollen gaan verspreiden, is het ook tijd voor het hooikoorts seizoen, wat volgens de Amerikaanse stichting Astma en Allergie meer dan 50 miljoen mensen raakt in de Verenigde Staten. Tussen 1995 en 2011 hebben de stijgende temperaturen ervoor gezorgd dat dit seizoen 11 tot 27 dagen langer aanhoudt.

Maar gelukkig is er nu hoop voor mensen die hier jaarlijks weer aan lijden. De 17-jarige Ida Hultberg uit Zweden heeft jarenlang aan hooikoorts geleden. Toen ze samen met haar moeder onderzoek ging doen naar hooikoorts, besloot ze iets uit haar dieet te halen, wat bijna iedereen eet… en dat veranderde letterlijk alles!

De meeste pollen allergieën worden veroorzaakt door de pollen van gras en bomen. Symptomen zoals rode, jeukende ogen, nasale congestie, niezen en een loopneus, zijn dan ook onvermijdelijk voor mensen die hier aan lijden.

De 17-jarige Ida Hultberg heeft jarenlang aan hooikoorts geleden. Maar door onderzoek te doen samen met haar moeder, Karin, zijn ze erachter gekomen dat er een samenhang bestaat tussen pollen en citroenzuur. En toen ontdekten ze iets, wat verbazend goede gevolgen had voor de allergie waar Ida aan leed.

Lees ook  Tieners maken nepaccount van leraar en vragen leerlingen om n*aktfoto’s

Na het doorzoeken van het internet, kwam Karin erachter dat citroenzuur niet in de natuur voorkomt, maar een extract is van zwarte schimmel, wat ook vaak in huizen voorkomt.

Om deze reden besloten moeder en dochter citroenzuur uit hun voedingspatroon te halen.

“Dat was het moment dat we ons realiseerden hoeveel voedsel vandaag de dag citroenzuur bevat, ook wel E330, E331, E332, E333, E380 en E1505 genoemd,” zegt Karin. “Het zit vaak in jam en sapjes, dus citroenzuur wordt vaak gebruikt voor dit soort recepten. Maar het zit ook in yoghurt, frisdrank, biscuits, cake, ijs, snoep en chips, enz. Ik had echt werkelijk waar geen idee dat er überhaupt zoveel soorten voedsel citroenzuur bevatte,” vertelde Karin Hultgren aan de Zweedse krant “Swedish weekly newspaper”.

Al snel begon Ida echt een gigantisch verschil te merken.

“Opeens, had ik geen medicijnen meer nodig, om de symptomen te onderdrukken,” verteld Ida.

Het idee om citroenzuur te vermijden om de symptomen, of zelfs de gehele allergie te voorkomen kreeg veel aandacht afgelopen jaren, nadat het voor het eerst opgemerkt werd door de Zweedse Irene Hultqvist, wiens zoon geen last meer had van allergie nadat hij geen voeding meer binnenkreeg met citroenzuur.

Lees ook  Dochter Patricia Paay: ‘Ik ben misbruikt en aangerand’

“Steeds meer mensen proberen dit uit om van allergieën en eczeem af te komen. Maar de wetenschap moet hier niks van hebben – er is geen bewijs. Maar alsnog zullen mensen hun ervaring, dit geweldige remedie doen helpen verspreiden,” verteld Irene in een interview.

Zoek je naar alternatieve manieren om van je hooikoorts af te komen? Dan volgen hier een paar tips:

– Veeg je slaapkamer ’s nachts of in de ochtend, wanneer er weinig pollen aanwezig zijn.
– Hang je kleding niet buiten op.
– Als je buiten sport, doe het dan in de ochtend als het nog vochtig is, dit zorgt ervoor dat de pollen laag zullen blijven.
– Vermijd het maaien van gras.
– Was je de pollen uit je haar voordat je gaat slapen.
– Breng geen planten in huis die pollen uitstoten.
– Houd de ramen overdag gesloten.
– Verwissel van kleding als je buiten bent geweest.
– Houd de pollen voorspellingen in de gaten.

Ken je ook mensen die lijden aan hooikoorts? Deel dan nu dit bericht met ze, en hulp ook hun er nu vanaf!

De jongen vecht tot hij niet meer kan. Dan zegt hij iets hartverscheurends tegen zijn vader.

De politie vindt een duif met een rugzakje. Wat ze daarin vinden, gaat hun verbeelding te boven!