in

Ze kochten een schaaltje voor drie dollar op een rommelmarkt. Dan komen ze te weten wat het eigenlijk waard is. Je gaat er misschien best even voor zitten.

Rommelmarkten zijn soms plaatsen om goeie zaken te doen, dat leren we uit dit ongelooflijke verhaal. Mensen willen spullen verkopen die geen enkele waarde meer hebben en ze zijn niet altijd bewust van de eigenlijke waarde van de dingen die ze voor een appel en een ei van de hand willen doen. Zo kan je wel eens iets vinden op een rommelmarkt dat je versteld doet staan! Je kan absolute juweeltjes vinden, als je lang genoeg zoekt en als je maar een beetje geluk hebt.

Een koppel kreeg de schok van hun leven. Ze bezochten een rommelmarkt en vonden er dit eenvoudige schaaltje. Hun buren stonden op het punt te verhuizen en daarom verkochten ze een hoop spullen die ze niet meer gebruikten. De vrouw van het koppel was geïnteresseerd in het schaaltje maar haar man vond het maar niets. Hij probeerde haar te overtuigen dat ze haar geld beter voor iets anders bijhield.

Lees ook  Deze lerares ging trouwen, maar wat ze besluit met haar klas te doen is TE mooi!

Uiteindelijk kocht de vrouw het schaaltje voor drie dollar. Haar man vond het een onzinnige aankoop en had niets goeds te zeggen over het nutteloze voorwerp.

Het schaaltje werd in de koffer van de auto gestopt en bleef daar dagen liggen.

Het koppel van grote fan van het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. In een van de afleveringen was een gelijkaardig schaaltje te zien. Het voorwerp had een ongelooflijke waarde. De dame dacht meteen aan het schaaltje dat ze dagen eerder op de rommelmarkt kochten. Zou het ook…?

Lees ook  Hij pakte haar hand om te dansen – maar kijk nu naar de man links, met het witte shirt

Het was duidelijk. Het schaaltje was inderdaad identiek aan het voorwerp dat ze op televisie hadden gezien. Wat ze in handen hadden was een origineel schaaltje uit de Songdynastie, de regerende familie van China gedurende honderden jaren, van 960 tot 1276.

Het koppel besloot het ding dan maar te verkopen. In een openbare veiling kreeg het voorwerp een nieuwe eigenaar. Die legde voor het schaaltje een indrukwekkend bedrag neer. Ga er maar even voor zitten.

De verkoopsprijs van het schaaltje bedroeg 2,2 miljoen dollar.

Reden te meer om eens wat vaker naar een rommelmarkt te gaan. Je weet nooit wat je tegenkomt!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Een hond vindt een aangespoelde fles met een boodschap. Kijk gauw wat erin steekt!

De hond zat al heel zijn leven vast in de kooi – tranen vloeien als hij eindelijk vrijheid leert kennen