in

Ze hielden hun relatie tien jaar-geheim, maar nu zijn Debby en haar broer getrouwd:

Debby was 35: toen ze haar halfbroer Joe voor het eerst zag, ondertussen bijna 15 jaar geleden. Ze werd op haar derde geadopteerd en groeide dus niet in hetzelfde gezin op. Debby beschrijft het moment waarop ze Joe voor het eerst zag als “plots weer compleet zijn”, en dat was nog maar het begin van een bloeiende romance.

Ze delen dezelfde vader, de Amerikaanse Debby Zutant en Joe, maar groeiden wel op zonder elkaar. Op haar vijfendertigste betaalde ze een privédetective om haar biologische ouders op te sporen. Die bracht haar bij haar vader en die toonde haar een foto van zijn andere kind: de toen 23-jarige Joe. “Ik zal nooit het moment vergeten waarop ik de man in de ogen keek die dezelfde vader had als ik.”

“Ik was zo nieuwsgierig om mijn familie-te ontmoeten, dus ik besloot Joe te contacteren”, vertelt Debby. “Het klinkt cliché, maar toen Joe en ik voor het eerst oogcontact maakten, was het echt liefde op het eerste gezicht. Voor de eerste keer in mijn leven, voelde ik me als een volledig persoon. Het was alsof we twee ontbrekende stukjes van een puzzel waren die eindelijk samen kwamen.”

De volgende avond vroeg Joe Debby al mee uit eten. Toen al bekende hij dat hij haar gevoelens deelde. “Ik was zo opgelucht toen Joe me tijdens het diner vertelde dat hij me beeldschoon vond, en we hebben allebei toegegeven dat we gevoelens hadden voor elkaar.”

Lees ook  Lil' Kleine heeft 'levenslang'

“Na onze tweede date, hebben we de liefde bedreven. Het voelde helemaal niet raar, het voelde natuurlijk en alsof we voor elkaar voorbestemd waren.”

(lees hieronder verder)

Toch maakten ze zich zorgen dat hun relatie en hun gevoelens voor elkaar problematisch waren. In een zoektocht naar lotgenoten, stootten ze op de term “genetische seksuele aantrekking”. Daarin vonden ze de bevestiging dat ze niet de enigen waren die verliefd werden op een bloedverwant.

Illegale relatie, toch officieel getrouwd

Een week later gingen ze samenwonen, al betekende dat niet dat ze al heel erg open waren over hun relatie. “Als er bezoek kwam, dan deden we alsof Joe in de gastenkamer sliep. En op familiefeestjes deden we alsof we gewoon broer en zus waren.”

Enkel een paar hechte vrienden kregen de waarheid te horen, en die reageerden allemaal positief. “Zo lang jullie maar gelukkig zijn”, was het algemene geluid. “Joe heeft het niemand verteld”, aldus Debby. “Ik wist dat hij bang was van wat mensen zouden denken.”

Het zou duren tot 2014, drie jaar na het overlijden van hun vader, dat Debby en Joe hun relatie openbaar maakten. “Ik was een zenuwinzinking nabij toen ik het mijn familie vertelde, maar het bleek dat heel wat onder hen eigenlijk al geraden hadden wat er gaande was”, aldus Debby. “Ze zeiden allemaal dat ze ons niet zouden veroordelen zo lang we allebei gelukkig waren.”

Lees ook  Wat een prestatie! Deze vrouw valt 35 kilo af door dit te veranderen in haar voedingspatroon

Zo’n twee jaar geleden traden Joe en Debby in het huwelijksbootje, tegen de wet en met het risico op een gevangenisstraf tot 15 jaar en een boete van goed 20.000 euro. “Ook al is het illegaal, Joe en ik zijn getrouwd, we zijn te verliefd om erom te malen. De ambtenaar van burgerlijke stand heeft het zelfs niet gemerkt omdat we verschillende familienamen hebben, dus we zijn ermee weg gekomen.”

Ze hielden een tweede ceremonie op Cuba, op een boot, bij zonsondergang. “Toen we elkaar in de ogen keken, wist ik dat ik voor de rest van mijn leven bij hem zou willen zijn. Toen we thuiskwamen, hebben we een derde huwelijksfeest gehouden met onze familie en mijn adoptiefamilie.”

Vechten tegen het taboe

Debby besloot met het verhaal van haar en Joe naar buiten te komen om het taboe rond koppels die aan elkaar verwant zijn te doorbreken. “Grappig genoeg praten we er thuis eigenlijk nooit over. Het is een stom taboe dat hopelijk in de toekomst niet meer zal bestaan.”

“Ik denk dat onze vader ons zou geaccepteerd hebben, hij wilde tenslotte ook maar dat we gelukkig zouden zijn zoals de rest van de familie. Je kan er niets aan doen op wie je verliefd wordt. Liefde is liefde.”

Slecht nieuws: voor de familie Borsato – Wat vreselijk voor hen

Mama is na 10 jaar-proberen eindelijk zwanger. 4 dagen later belt dokter in paniek en bekent grote vergissing: