in

Ze giet een blikje Cola op haar haren om een heel briljante reden. Ik wou dat ik deze truc eerder kende!

Coca-Cola is een van de meest iconische frisdranken ter wereld. Hoewel velen van ons dagelijks cola drinken, blijkt het nog veel meer functies te hebben. Het is er niet alleen om onze dorst te lessen. Sterker nog, je kunt cola ook gewoon als schoonmaakproduct gebruiken!

Moeilijk te schrobben vaatwas

Geen paniek als je weer eens een schotel hebt met aangebrande restjes op de bodem. Mix cola met je gewone vaatwasmiddel en schrob met heet water de schotel schoon. Laat het mengsel vervolgens enkele minuten intrekken, en schrob verder. Het zou er heel gemakkelijk moeten afkomen nu.

Kauwgom uit haar verwijderen

Kinderen slagen er op een of andere manier toch altijd in om kauwgom in hun haar te krijgen. Gebruik cola om het te verwijderen! Giet een beetje cola over de plek waar de kauwgom vastzit. Laat het even intrekken en de kauwgom zou er daarna eenvoudig uitgewassen moeten kunnen worden.

Lees ook  Zo zag Brody van Ex on the Beach er vroeger uit

Slechte haar dag?

Soms hebben we wel eens een misverstand met de kapper. We vroegen voor een bepaalde haarkleur maar de kapper heeft dat helemaal verkeerd begrepen. Als dat gebeurt, panikeer dan niet. Cola zal de haarkleur niet verwijderen, maar het zal de kleur wel verzachten, zodat je weer kan buitenkomen.

Vul een emmer met cola en dompel je haren erin. Daarna was je je haar met je gebruikelijke shampoo.

Metaal terug laten blinken

Geef je metaal terug zijn glans door het met cola te wassen. Plaats roestige gereedschappen in een emmer en giet de cola erover.

Ramen schoonmaken

Als je thuis of in je auto vuile ramen hebt, probeer ze dan eens met cola schoon te maken. Wrijf je ruiten met cola in en laat het even intrekken. Daarna schoonspoelen met water.

Lees ook  Moeder is in shock na auto-ongeluk – toen ik hoorde waarom, werd ik heel kwaad

Vlekken op hout?

Als je vlekken hebt op je houten tafel, verwijder ze dan met cola. Sop een beetje cola op de vlek en laat het even zijn werk doen. Daarna afspoelen met water en de vlek zou verdwenen moeten zijn.

Vetvlekken op kleding

Gefrituurde hapjes zijn echt heerlijk, maar de vetvlekken op onze kleding bezorgen ons heel wat kopzorgen. Verwijder deze vlekken met cola! Voeg een beetje cola aan je wasbeurt toe en was dan gewoon met je gebruikelijke wasmiddel. Als de vlekken toch te hardnekkig zijn, giet de cola dan rechtstreeks op de vlekken.

Toiletpot-reiniger

Giet een blikje cola in je vuile toilet. Laat het even intrekken en vervolgens spoel je door. Nu heb je een zuiver en mooi toilet!

Ga jij deze trucs thuis proberen? DEEL deze interessante en handige tips met iedereen die je kent!

Victoria valt 70 kilo af door bizar worteldieet

Ziet u hond nummer 3 met de luier? Dat is pas een echte na-aper!