in

Ze gaf een onschuldig speeltje aan haar dochter. De dochter verliest er bijna het leven bij.

De ‘Spinner’ of ‘Fidget Spinner’ is een nieuw en bijzonder populair speeltje. Het werd uitgevonden door een moeder om haar kind bezig te houden maar is nu zowat overal te vinden. Er zijn video’s op Youtube over het stuk speelgoed, je vindt ze in klaslokalen en in huizen over heel het land. Het is een klein object dat ronddraait op de hand, aangedreven door de bewegingen van de vingers. Het lijkt een onschuldig speeltje maar sinds korte tijd worden de sociale netwerken overspoeld met waarschuwingen in verband met het voorwerp.

Kelly Rose, een moeder uit Texas, verloor bijna een dochter aan het speeltje. Haar dochter, Britton, was zoals velen verslaafd aan het object. Voorbije zaterdag, 13 mei, zat Kelly met haar dochter in de auto na een bezoek aan het zwembad. Plots hoorde ze rare geluiden van op de achterbank. Wanneer ze zich omdraaide om te kijken wat er aan de hand was, zag ze haar dochter helemaal rood en stuiptrekkend liggen, uit haar mond stroomde het speeksel. Ze stopt de wagen en probeert de Heimlichgreep uit te voeren, zonder succes.

Lees ook  14 voorwerpen die in je achterste passen mocht je eens iets anders willen proberen

Haar dochter kon nog net enige geluiden voortbrengen. Kelly begreep dat ze een rollager van het speeltje had ingeslikt. In paniek reed ze in allerijl naar het ziekenhuis. Daar konden de artsen echter niet nakijken waar de rollager zich bevond, in haar slokdarm of luchtpijp. Ze werd naar het kinderziekenhuis doorverwezen.

“De dokter kon het niet geloven. Hij had zelf ook net die dag het speeltje gekocht voor zijn zoon en nu, enkele uren later, kwam hij dit noodgeval tegen. Hij vindt veiligheid zeer belangrijk en raakte daarom erg geïnteresseerd in dit geval,” zei de moeder. In het kinderhospitaal namen ze een foto van Britton en zagen dat de rollager in de slokdarm van Britton vast stak. Om het eruit te krijgen moest Britton onder narcose en werd er een endoscopie uitgevoerd.

Lees ook  Gaby Blaaser verklaart haar afwezigheid op Instagram

Gelukkig overleefde het meisje haar ongeluk, maar het gevaar blijft. Vele kinderen weten niet hoe ze het speeltje correct moeten gebruiken. “Daarom wil ik ouders graag waarschuwen. Spinners vind je overal en kinderen van alle leeftijden spelen ermee. Spinners hebben geen waarschuwingen op de verpakking of een leeftijdsbeperking. Er zijn vele loszittende onderdelen. Daarom wil ik meegeven dat het voorwerp voor kinderen onder de acht jaar te gevaarlijk is en tot verstikkingsdood kan leiden.”

Wat een schrikwekkend moment voor deze bezorgde moeder en voor Britton zelf natuurlijk! De rollager sloot gelukkig haar keel niet volledig af en daardoor overleefde ze het voorval. Hopelijk helpt de waarschuwing van Kelly en kan het erbij helpen kinderen van dit soort ongevallen te behoeden. En een waarschuwingen op de verpakking zou ook geen slecht idee zijn…

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: Nolocreo

Na acht jaar relatie valt haar partner haar aan en ze raakt erdoor in coma. Als ze ontwaakt, ziet ze wat hij haar heeft aangedaan!

Heel Nederland vind de bikinifoto van deze moeder geweldig, en de reden zal je verbazen..!