in

Yolanthe riskeert ‘strafblad en fikse boete’.

De website Bekendeburen beweert dat Yolanthe een flinke boete én een strafblad riskeert. Dat zou komen omdat ze, wellicht door de privéperikelen in haar leven, minder tijd heeft voor haar twee bedrijven.

Zo zou ze de jaarrekeningen van haar bedrijven ‘YCVK Beheer B.V.’ en ‘YC Europe B.V.’ niet tijdig neergelegd hebben. Voor het eerste bedrijf deponeerde ze de laatste jaarcijfers van 2017 en voor het laatste bedrijf zijn alleen de cijfers van 2016 bekend. Daardoor riskeert ze een forse boete. De jaarcijfers moeten immers binnen de 11 maanden na afsluiting van het jaar gedeponeerd worden. Het niet tijdig neerleggen van de jaarrekening is een economisch delict, en zelfs een strafbaar feit.

LEES OOK!
Gestolen fiets na negen jaar terug bij rechtmatige eigenaar

De geldboetes kunnen oplopen tot 19.500 euro. In sommige gevallen kan het niet tijdig neerleggen van de jaarrekening beschouwd worden als een vorm van onbehoorlijk bestuur. Vooral wanneer er een faillissement plaatsvindt, kan dit zware gevolgen hebben. Indien de rechter vaststelt dat het faillissement te wijten was aan onbehoorlijk bestuur kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor het faillissement, waardoor hij of zij riskeert op te draaien voor de schulden van de vennootschap.

LEES OOK!
Man krijgt 9 jaar lang ongevraagd pizza geleverd

Er pakken zich dus donkere wolken samen boven de bedrijven van Yolanthe. De reden waarom de cijfers nog niet neergelegd werden, is onbekend. Des te opmerkelijker is dat de bedrijven geregistreerd staan op het adres van haar moeder en niet op het adres van Yolanthe.

Nederlandse jongen (18) kritiek na val van balkon vijfde verdieping in Mallorca.

Man priemt kaken van alligator open om zijn hond te redden.