in

Zo ziet ´Terror Jaap´ uit de Gouden Kooi er tegenwoordig uit

De Gouden Kooi was ontzettend succesvol van 2006 tot 2008. Tien mensen werden oneindig lang opgesloten in luxe.

Eén iemand kon een miljoen winnen én het huis waar ze al die tijd in gebleven waren. Het doel was simpel: zorg dat je als enige over zou blijven.

En daar werd alles voor ingezet: pesterijen, scheldpartijen en vooral veel irritant gedrag. De media reageerde alles behalve positief op dit programma van Talpa, maar de kijkers waren er dol op.

Want daar was Terror Jaap! Al snel werd het een van de best bekeken programma’s. Iedere dag kon je meekijken in het leven van de bewoners en Big Brother stelde opeens niets meer voor.

Terror Jaap
Na een verblijf van 451 dagen in de villa neemt de 25-jarige student een geldbedrag van ruim 1,3 miljoen euro mee naar huis. Kijk hier naar de eerste beelden van de persconferentie.

  Juwelier Maastricht na miljoeneninbraak nu slachtoffer van ramkraak

De kijkcijfers van de Gouden Kooi gingen flink omhoog vanaf het moment dat Jaap Amesz de Gouden Kooi instapte.

Het was zijn doel om te winnen en om dat voor elkaar te krijgen, ging hij extreem ver. Hij liet zich niet gek maken en had er geen enkel probleem mee om de boel te terroriseren.

Het meest beroemd werd hij toen hij door zijn eigen braaksel rolde en ruziemaakte met het hoofd schoonmaakster Palma.

Iedereen in het huis had last van Terror Jaap en dat zorgde voor fantastische televisie. Wie herinnert zich nog dat hij Lieke ondergooide met afwasmiddel en haar bed vuil maakte?

  Nienke Plas is totaal onherkenbaar na complete metamorfose

Hoewel Jaap zo veel geld had gewonnen, heeft hij er niet veel mee kunnen doen. Hij had het geldbedrag namelijk ondergebracht bij de DSB Bank en die ging tijdens de financiële crisis failliet. Naar zijn geld kon Jaap fluiten.

Jaap houdt zich erg op de achtergrond en is niet veel meer op tv te zien. Wel hebben we een filmpje kunnen vinden, die eerder dit jaar is gemaakt. We kunnen zien dat Jaap erg veranderd is! Nu geeft hij lezingen over het Neurogram. Wat een wereld van verschil met hoe hij in de Gouden Kooi was:

Idioot valt oudere vrouw midden in de nacht op verlaten straat aan – kijk nu als ze wraak neemt

Hond overleeft op wonderbaarlijke wijze nadat vrouw hem met een kruisboog in het hoofd schiet