in

Wildcamera legt koppels die het doen ’in volle actie’ vast

De wildcamera’s van Wim Jonckheere uit het Belgische Zemst leggen de afgelopen tijd veel opvallende koppels in de omgeving vast.

„De camera hangt er al jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis in maart spot ik er meer wilde koppeltjes dan wilde dieren mee”, aldus de lachende eigenaar tegenover VRT.

De camera’s van de natuurhobbyist maken alleen beelden als er iets in beweging komt voor de lens. De laatste tijd is het vaak ’raak’ door vrij*nde koppels, maar dan niet die uit het dierenrijk.

De Zemstenaar waarschuwt er op Facebook voor dat ze ’s nachts worden gefilmd. „Ik wil hen vragen om hun werkterrein te verleggen, het wild heeft rust verdiend”, grapt hij.

Lees ook  Nikkie Plessen over overleden broertje: 'Hij kon niet meer zelf ademen'

„Mijn wildcamera’s met nachtzicht hangen tussen de Spiltstraat en Verbeetweg in Zemst”, vertelt de spotter in de Belgische media.

„Alleen registreren die camera’s de laatste tijd heel wat meer. Op de beelden, die live doorgestuurd worden naar mijn telefoon, zie ik een koppel in volle actie.

Ik roep hen dan ook op om hun werkterrein te verleggen. Dat in eerste instantie voor het echte wild is bedoeld.

Lees ook  De dokters dachten dat hij uitslag had van een giftige plant. Maar enkele dagen later zag hij er ZO uit.

Ik vrees dat de acties van het koppel misschien weleens traumatische gevolgen voor die beestjes kunnen hebben.

En daarnaast moet ik mij ook al verantwoorden bij mijn echtgenote, aangezien de deelnemers nogal een specifieke smaak hebben.”

Doos pralines
Maar de vrijende koppels hoeven zich geen zorgen te maken dat hun geheime nachtleven op straat komt te liggen.

„Ik zal de beelden niet delen uit respect voor jullie privacy, maar een halve kilogram pralines van Leonidas achterlaten, kan natuurlijk altijd helpen”, aldus de grappende Belg.

Man schopt tiener van trap op station Kortrijk

Band Famke Louise en Diederik Gommers aardig bekoeld – Dit is er aan de hand