in

Wil je tekenbeten vermijden in de zomer? Hier is een simpele truc die iedereen kan helpen

Na een hele koude winter voelt het eindelijk alsof de zomer eraan komt. En met de zomer komen alle gebruikelijke dingen: veel buiten zijn, zwemmen, wandelen, en lekker zonnebaden waar en wanneer het maar mogelijk is.

Maar met de zomer komt ook een typische irritatie: beestjes. En daar waar de meeste insecten simpelweg gewoon vervelend zijn, zijn sommigen gevaarlijk. Teken zijn daar een goed voorbeeld van.

Gelukkig ben ik nog nooit gebeten door een teek, maar zoals velen van ons, ken ik veel mensen die dat wel zijn.

Teken zijn zo klein dat het vaak heel moeilijk is om ze te zien voordat het te laat is en ze zich in je huid hebben gezogen. En op dat moment is het al lastig ze weg te krijgen.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen niet gebeten worden deze zomer hebben we een korte lijst opgesteld met tips die bruikbaar kunnen zijn voor alle activiteiten buitenshuis die je deze zomer van plan was – vooral als je in de meer rurale gebieden bent.

Lees ook  Busstation opent deuren voor 3 dakloze honden – kijk nu als ze hun eigen bedje krijgen!

Het kan handig zijn om jezelf te vaccineren om jezelf te beschermen tegen TBE, maar je kan ook bepaalde oliën gebruiken om de kleine monstertjes op afstand te houden.

Hier zijn vijf oliën die er bekend om staan perfect te helpen tegen teken:

  1. Lavendel: lavendel is een geur die we allemaal heerlijk vinden, maar insecten vinden de geur verschrikkelijk.
  2. Munt: deze bladeren en olie zijn giftig voor insecten.
  3. Limoengras: geeft een heerlijke citrusgeur, en kan direct op de huid aangebracht worden.
  4. Eucalyptus: het is handig om dieren op een goede afstand te houden – en verlicht daarnaast pijn bij beten en jeuk.
  5. Limoen: insecten houden niet van de geur en blijven weg als je wat op je huid smeert. Je kan het ook op je kleren sprayen voor extra bescherming.
Lees ook  Blackie wordt ziek en wordt in een vuilniszak gedumpt – maar dan komen de dierenliefhebbers in actie

Als toevoeging op de bovenstaande tips, kun je het volgende overwegen:

  • Als je gaat wandelen, loop dan op het midden van het pad en vermijd hoog gras, met name ´s morgens en op vochtig terrein.
  • Draag lange broeken en doe je sokken aan de buitenkant, en draag schoenen. Lichte kleuren maken het daarnaast makkelijker om teken te zien en weg te vegen.
  • Inspecteer jezelf goed nadat je buiten bent geweest en verwijder alle teken die je kan vinden. Het grootste deel van de tijd wordt er geen infectie doorgegeven in de eerste paar uur, dus hoe eerder je er bij bent hoe kleiner het risico.

Deel dit artikel met al je vrienden en familie om te helpen zorgen dat de kleine beestjes zo ver mogelijk wegblijven deze zomer!

Meisje poseert voor foto met ouders – 17 jaar later laat ze zien dat niets onmogelijk is

Jongen met het Syndroom van Down heeft geen date voor het gala – de verrassing van een vreemde, geeft de moeder tranen in haar ogen