in

Wetenschappers waarschuwen: de ziekte van Lyme kan in 2017 een groot probleem gaan worden

Wetenschappers waarschuwen dat we in 2017 een piek van de ziekte van Lyme zullen waarnemen. De reden? Een sterke stijging van de muizenpopulatie, vooral dan in het noordoosten van de VS. Wetenschappers Rick Ostfeld en zijn vrouw Felicia Keesing bestuderen de ziekte al meer dan 20 jaar en hebben een vroegtijdig detectiesysteem uitgewerkt. Het systeem linkt het aantal muizen van de vorige zomer aan potentiële nieuwe gevallen van de ziekte van Lyme.

“Een enkele muis kan tot 50, 60, zelfs 100 teken hebben op zijn oren en gezicht”, legt Outfield uit.

Lees ook  VERMISTE HOND BINKY IN PUTTEN IS ZOJUIST GEVONDEN !

Als je weet dat 95% van deze teken geïnfecteerd zijn met de ziekte van Lyme betekent dit dus slecht nieuws voor de komende zomer.

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie die teken in zich dragen door het bloed van muizen waarmee ze zich voeden. De meeste mensen krijgen de ziekte van Lyme door in een veld met hoog gras te lopen, zonder dat de huid voldoende beschermd of afgedekt werd.

Daarom is het altijd belangrijk om je lichaam na een wandeling goed te controleren op tekenbeten.

Lees ook  Doodzieke Eva (2) overladen met honderden verjaardagskaarten na oproep

De symptomen van de ziekte van Lyme zijn: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, uitslag. Als het onbehandeld blijft kan de ziekte zich verspreiden naar het hart, de gewrichten en het zenuwstelsel.

Behandeling

Dokters kunnen de ziekte van Lyme behandelen met antibiotica, hetgeen doorgaans enkele weken duurt. Hoe sneller de ziekte opgespoord wordt, hoe sneller de revalidatietijd. In zeldzame gevallen treden er ook op lange termijn gevolgen op door een auto-immuunreactie op de ziekte.

DEEL deze belangrijke info met je vrienden op Facebook!

Ze maakten de fout om de schoudergordel achter haar lichaam vast te gespen:

Genees binnen een dag van je keelontsteking zonder antibiotica te slikken!