in

Wetenschap beweert: luiheid is een teken van hoogbegaafdheid

Wat verkies je? Een avondje luieren op de bank of die tijd gebruiken om je huis of auto schoon te maken?

Heb je moeite om aan klusjes te beginnen? Dan ben je wellicht een luie persoon die het lastig heeft om dingen gedaan te krijgen.

Wij, luie mensen, stoten vaak op onbegrip. Maar nu krijgen we eindelijk bevestiging, want volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Health Psychology zijn we slimmer dan de gemiddelde persoon.

‘Lui’ is een woord dat sommigen beledigend vinden. Een luie persoon is iemand die het moeilijk heeft om iets gedaan te krijgen of er nog maar mee te beginnen.

Lees ook
Wauw, dit is dus de mooie vriendin van Kraantje Pappie:

Je laat de afwas enkele dagen staan alvorens je gehaast en nauwelijks gewassen op de bank gaat liggen. De kledij ligt voor het grootste deel van de tijd gewoon in de wasmand.

Hoge intelligentie
Maar nu hoeven luie mensen zich niet langer slecht te voelen, want hun luiheid is misschien te wijten aan hun hogere intelligentie. Dat beweert bovenvermelde studie althans.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Florida Gulf Coast University en de studie legde een verband tussen fysieke inactiviteit en intelligentie.

Wanneer luie mensen zich vervelen, verhoogt hun hersenactiviteit, waardoor het misschien lijkt dat ze niet veel doen, maar eigenlijk raast hun brein van de ideeën.

Lees ook
Meisje 11 bevallen - vader onbekend

Maar wat met mensen die niet lui zijn?
De studie achterhaalde ook dat mensen die houden van activiteiten, bijvoorbeeld een eindje lopen, geneigd zijn om tijdens hun fysieke inspanningen geavanceerd denken te vermijden.

Dit betekent uiteraard niet dat we gewoon hele dagen op de bank moeten gaan liggen, want lichaamsbeweging is ook goed voor je hersenen. En al die geweldige ideeën vergen een inspanning om gerealiseerd te worden!

Uiteraard moeten we dit soort onderzoeken met een flinke korrel zout nemen, maar voor de luiaards onder ons is het wel leuk om lezen!

DEEL dit bericht met al je luie vrienden!

Man had 9 maanden seks met een dolfijn en zegt dat zij hem verleidde

Man in groene string achtervolgt vrouwen