in

Wendy van Dijk (47) en Erland Galjaard (51) vechten voor huwelijk

Het huwelijk van Wendy van Dijk (47) en Erland Galjaard (51) staat na vier jaar onder druk. De voormalige baas van RTL zou de echtelijke woning in Nigtevecht al hebben verlaten.

En dat nieuws over het ’powerkoppel’ zal vandaag in Hilversum het gesprek van de dag zijn. Wendy en Erland: „We proberen tot een oplossing te komen.”

Het is nieuws dat zich de afgelopen weken in alle stilte ontvouwde, maar dat vandaag in Hilversum als een bom zal inslaan.

Het huwelijk van presentatrice Wendy van Dijken Erland Galjaard, dat vier jaar geleden op Ibiza groots werd gesloten, is onverwacht in een crisis terecht gekomen.

Erland zou hun landelijk gelegen woning in Nigtevecht reeds verlaten hebben en volgens insiders zijn intrek genomen hebben in een appartement bij het Vondelpark in Amsterdam, dat ook dienst doet als zijn muziekstudio.

Verklaring
Het paar reageerde gistermiddag zelf op het nieuws in een gezamenlijke verklaring, door hen beiden ondertekend, die zij naar Privé stuurden:

„Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om.

Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen.

Hoewel we verder niet op geruchten zullen ingaan, kunnen we wel laten weten dat Erland ook nog steeds in Nigtevecht woont, maar gezien de situatie af en toe in zijn kantoor annex studio in Amsterdam logeert omdat hij daar ook werkt.

We proberen de komende periode met elkaar tot een oplossing te komen en hopen dat iedereen ons – maar vooral onze kinderen – in de gelegenheid stelt dit in alle rust en privacy te doen.”

Lees ook  Julia Mekkes, Ex Dave Roelvink, laat niets aan de verbeelding over!

Vooral voor de buitenwereld, maar zelfs ook voor goede vrienden, zal dit nieuws aan het begin van het nieuwe jaar totaal onverwacht komen.

Voorbarig
De feestdagen bracht het stel nog met elkaar door op Curaçao, maar toch moeten de problemen toen al een tijdje hebben gespeeld.

„Die vakantie geeft aan dat we goed met elkaar omgaan”, zegt Erland. „We willen dan ook nog niet spreken van een scheiding. Dat is erg voorbarig.”

Wendy en Erland hebben samen één kind, dochter Lizzy die volgende maand negen wordt. De twee hadden sinds 2007 een relatie, die door hen eerst nadrukkelijk werd ontkend maar destijds toch veel opzien baarde – zoals Wendy’s liefdeleven vaker voor grote koppen zorgde.

In de jaren voor Erland had zij een relatie met Chris Zegers. En helemaal turbulent was haar liefdesaffaire met zanger Xander de Buisonjé, die in de zomer van 2002 met een huwelijk bekroond zou worden.

Twee dagen voor de grote dag blies bruid Wendy echter alles af, omdat haar ter ore was gekomen dat Xander was vreemdgegaan.

Wat niemand toen nog wist: zij was op dat moment al in verwachting en beviel een half jaar later van zoon Sem, die na alle perikelen Van Dijk als achternaam kreeg.

Wendy trouwde pas in 2014 alsnog, met Erland, de man die haar toen al enkele jaren gelukkig maakte en die haar nog een dochter had geschonken.

Over de oorzaak van de problemen nu, willen zij niet meer zeggen dan zij in hun verklaring doen. Zij hebben huwelijkstherapie, waarin die vraag natuurlijk aan de orde komt. Erland:

Lees ook  Man trapt oude gehandicapte opa van 71 jaar van de trap af en beroofd hem

„Of het RTL is geweest en de drukte rond mijn afscheid. We proberen erachter te komen en ook wat de oplossing kan zijn.”

Emotioneel
Hoe diep de liefde voor hem in elk geval in september nog zat, blijkt uit een emotionele uitspraak van Wendy van destijds.

Zij liep door het RTL-gebouw en kreeg het naar eigen zeggen ’nog even te kwaad’ toen zij langs het inmiddels leeggeruimde kantoor van haar echtgenoot liep.

„Ineens voelde ik: ’Hij is er niet’. Dat is wel echt heel gek.”

De problemen waartegen zij nu vechten, hebben voor het paar en hun dochtertje niet alleen emotioneel grote gevolgen.

Zo zijn Wendy en Erland samen eigenaar van onroerend goed en ook van het blad Wendy waar hij in mee investeerde om het in de markt te zetten.

Afgelopen vrijdag werd gesuggereerd dat Erland Galjaard binnenkort als adviseur aan de slag gaat bij John de Mols Talpa.

Ook is bekend dat De Mol graag zijn succesvolle geesteskind The voice of Holland van RTL naar zijn eigen zender SBS6 zou halen, wat natuurlijk gevolgen zou hebben voor de presentatoren: Martijn Krabbé en Wendy van Dijk.

Van de laatste werd verwacht dat zij haar man naar ’Zes’ zou volgen. Maar met de nieuwste privéverwikkelingen kan het ook zomaar zijn dat de kaarten anders worden geschud, ook al lukte het Erland en Wendy volgens ingewijden altijd goed privé en werk gescheiden te houden.

Deze familieruzie in dordrecht loopt totaal uit de hand

Patrick uit Het Rotterdam Project is uit de afkickkliniek en weer thuis