in

Weldoener ‘Opa Nico’ duizenden euro’s armer na online diefstal: ‘Vertrouw niemand meer’

Een drama in Enschede. Daar is de geliefde Nico Dassen, door bekenden ook wel liefkozend ‘opa Nico’ genoemd, bestolen van duizenden euro’s. Hij is daardoor compleet gedesillusioneerd.

Oplichters die zich voordeden als bankmedewerkers hebben begin van deze maand het geld van hem weten te ontfutselen. Een bedrag van zesduizend euro, dat hij waarschijnlijk niet meer terugziet.

Het is met name treurig omdat Nico (66), die zelf door polio en leukemie aan een rolstoel gebonden is, zich altijd compleet belangeloos inzet voor anderen.

Vorig jaar wist hij het zelfs nog voor elkaar te boksen dat zijn gehandicapte kleinzoon een nieuwe, speciaal aangepaste bus kreeg, iets waarvoor hij maar liefst 45.000 euro ophaalde.

Lees ook  Mark Rutte: Werkgevers, verhoog de lonen als dat kan want de belastingen gaan flink omhoog

Vertrouwen weg
Maar Nico zit niet stil, want de laatste tijd was hij alweer – onvermoeibaar – bezig met een inzameling voor andere goede doelen.

Zelfs de brutale diefstal hield hem niet tegen. Al voelde hij zich bijzonder rot na de diefstal. Hoe kon hem dit overkomen?

De dieven gingen bijzonder geraffineerd te werk. Eerst telefonisch, maar er kwam ook een huisbezoek aan te pas.

En alles kwam ontzettend betrouwbaar over, want de criminelen wisten al veel van zijn gegevens.

“Er was zelfs een klantentevredenheidsonderzoek na het telefoongesprek. Ik ben er vol ingetrapt…”, verzucht hij. “Ik weet ook wel dat ik niet de enige ben.

Lees ook  Man en zwangere vrouw ziekenhuis ingeslagen door drie mannen bij verkeersruzie

Maar je vertrouwt gewoon niemand meer na zoiets.” Nico heeft aangifte gedaan en hoopt nog iets terug te zien van het gestolen geld.

Inzamelen
Mocht het geld niet via de politie terugkomen, dan misschien op een andere manier. Toen de plaatsgenoten Sanne en Iris het verhaal van opgelichte weldoener hoorden, konden ze zoveel onrecht niet verkroppen.

De dames zijn, om de rollen maar eens om te draaien, een actie begonnen voor Nico. Hiermee hopen ze zijn pijn een beetje te verzachten.

Kat Freya gewond door grote houten pijl in achterpootje: Wie doet nou zoiets?

Vrouw die outfit probeert te verkopen, lijkt iets te veel te tonen: ”Is dat haar borst?”