in

Weerexperts: lente 2021 wordt warmer en zonniger dan andere jaren

Deze winter hebben we vrijwel aaneengesloten fases van regen en sneeuw gehad. Maar er is goed nieuws voor wie het gehad heeft met al die nattigheid. De nieuwe lentevoorspelling van Weeronline laat licht aan de horizon zien.

Na het kletsnatte weer van deze winter krijgen we waarschijnlijk een droge lente. Naar verwachting is de gemiddelde lentetemperatuur normaal of iets hoger dan gebruikelijk. Volgend weekend zet de lente alvast voet in het land, met zon en temperaturen van 13 tot 18 graden.

Lees ook  Groningse zestiger op betaalde seksdates met 15-jarige: Per keer kreeg hij 30 of 40 euro

Zonnig
Naar verwachting wordt de lente van 2021 ook nog eens zonniger dan gebruikelijk. De gemiddelde temperatuur zal waarschijnlijk normaal of iets hoger dan gebruikelijk met ongeveer 10 graden in De Bilt.

Overdag varieert de temperatuur normaal van 8 à 9 graden begin maart tot 21 graden eind mei. In april en mei kan het nog wel vriezen, maar dat is in het verleden wel vaker gebeurd in droge lentes.

Lees ook  Avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart en daarna mogelijk weer!

Té droog?
Door de afgelopen maanden is er voorlopig voldoende water beschikbaar voor planten. En waarschijnlijk ook aan het begin van de lente.

Pas wanneer het wekenlang droog en zonnig is, droogt de toplaag van de bodem uit. Problemen door droogte worden dus wel verwacht later in de lente. Maar zo erg als de afgelopen jaren? Dat verwachten de weerexperts dan weer niet.

Tokio uit La Casa de Papel met lang haar uit de kleren

Peuter (2) sabbelt aan gebruikt condoom bij McDonald’s