in ,

Wat gebeurt er wanneer je gedurende 10 dagen niets eet en alleen maar water drinkt?

De Fin uit onderstaande video besloot om vorig jaar een experiment uit te voeren om te kijken wat stevig vasten met hem zou doen.

Zo besloot hij om gedurende maar liefst 10 dagen letterlijk helemaal niets van voedsel te eten en alleen maar water te drinken.

10 dagen zonder voedsel had opvallende resultaten
Niet al te verrassend bleek dat in het begin toch niet zo gemakkelijk te zijn. De eerste dag zonder voedsel en alleen water lukte zonder al re veel problemen, maar vanaf dag 2 begon hij het gebrek aan voedsel alsmaar meer te voelen: vermoeidheid, concentreren was moeilijk en hij had ook last van flinke energiedipjes.

Lees ook  Minder dan 7 uur per nacht slapen heeft ernstige gevolgen voor je lichaam: dit zijn ze

Bij dag 3 werd het enkel nog maar zwaarder. Koude handen, hoofdpijn en momenten waarbij hij het gevoel had dat hij bijna zou flauwvallen.

Kleine afkickverschijnselen dus zelfs. Vanaf dag 5 was hij 2 kilo kwijt en begon zijn lichaam uiteindelijk beter wennen aan het gebrek aan voedsel. Hij kon daarnaast ook redelijk goed alles doen in zijn leven ondanks het hongergevoel.

De resultaten waren uiteindelijk behoorlijk verbazingwekkend. Naast dat hij natuurlijk vaak honger had, kon hij blijkbaar over het algemeen nog best goed functioneren, zelfs na 10 dagen zonder eten.

Lees ook  Wil je een tattoo laten zetten? Voor 5 euro kan je bij Erik op zolder terecht!

De eerste dagen waren uiteindelijk een stuk moeilijker dan de laatste. Na zijn experiment had hij een 7-tal kilo verloren, maar dit was maar liefst 4,5 kilo aan spieren. Zijn vetpercentage was zelfs omhoog gegaan.

Eten proefde na een waterdieet van 10 dagen wel plots eens zo goed en heel intens. Voor hem was het experiment in ieder geval behoorlijk leerrijk.

Als hij na al die tijd nog zo goed kon functioneren zonder voedsel dan is het misschien wel eens gezond dat we af en toe eens wat minder eten.

Zijn gehele tien dagen zien je hier:

Doe dit maar eens na: man verbreekt wereldrecord luidste boer: 112,4 decibel (video)

Dementerende vader (87) moet zelf aan de lijn komen voor maken boosterprikafspraak