in

Wat er in dit busstation gebeurt, terwijl het buiten vriest, zal je hart doen smelten.

In Europa kijken we elk jaar gretig uit naar de zomer. Aan de andere kant van de planeet maken de mensen zich klaar voor de herfst en de winter. In de stad Curitiba in Brazilië, bijvoorbeeld, kijken bepaalde bewoners met bange ogen uit naar de komende koude: de straathonden van de grote stad.

Medewerkers van het busstation Barreinha zagen dat de straathonden voor de deur zaten te bevriezen en te bibberen. Ze besloten een goedhartige beslissing te nemen en openden de deuren van het station voor de dakloze honden.

Lees ook  Onrust in Harderwijkse buurt om veroordeelde pedo: 'Hij moet weg'

Drie honden die in de buurt van het station leefden, kregen de namen Max, Pitoco en Zoinho, mochten in het station slapen en kregen ook water en eten.

Om de dieren een aangenamer bedje te geven in plaats van de koude vloer, legden de medewerkers enkele autobanden met dekens klaar. Zo hadden de honden nu elk een eigen bed.

Lees ook  Meisje komt te weten dat ze geadopteerd werd – 37 jaar later, krijgt ze een brief die alles verandert

Niemand kan zeggen of de honden op straat werden geboren of door de eigenaars werden achtergelaten.

De geïmproviseerde bedden zien er nogal eenvoudig uit maar voor de honden lijken het wel hotelbedden en ze vinden het heerlijk.

Soms kost het niet veel moeite om een ander wezen een beetje warmte en geborgenheid te geven. Knap werk van de busstationpersoneel!

Deel dit mooie verhaal met je familie en vrienden op Facebook.

Ze wordt heel haar leven uitgelachen om haar lichaam. Dan zorgt ze op een dag voor open monden met haar foto’s in badpak.

Papa is kapot van de brief die zijn 15-jarige zoon achterliet. Dan ziet hij dat er een P.S. geschreven staat.