in

Warm weekend voor de boeg met zon en 24 graden

Stof die barbecue maar af, want het wordt dit weekend lekker warm lenteweer. Zondag kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot 24 graden, maar er is ook kans op een onweersbui.

“Het gaat dit weekend een tikkie zomers aanvoelen”, zegt weerman William Huizinga van Buienradar. Waar het vandaag en morgen nog vrij bewolkt is met temperaturen van 16 tot 17 graden en een fris windje, komt vanaf zaterdag de zon in beeld.

Lees ook  Om zich gerust te stellen laat de zwangere vrouw een echografie uitvoeren. Maar als de arts bleek wegtrekt, begint ze in PANIEK te raken.

Niet zonovergoten
“Zaterdag wordt het zo’n 21 graden tot 23 in het Zuiden. In de loop van de dag is er kans op een bui”, zegt Huizinga. Zondag kan het weliswaar plaatselijk nog iets warmer worden (24 graden), maar de kans op een onweersbui neemt dan toe. “Hou de buienradar dus goed in de gaten.”

Volgens de weerman wordt het geen zonovergoten weekend, maar is het helemaal niet gek om de barbecue uit de schuur te halen. “Dat kan zeker. Het wordt warm en de zon is zeker van de partij.”

Lees ook  Suzanne (60) dood aangetroffen in verlaten bunker op Kreta: boer reed haar aan en verkr*chtte haar

Volgende week
Na zondag wordt het minder vrolijk, zegt Huizinga. Dan wordt het met 17 รก 18 graden iets kouder. Ook laat de zon zich minder zien en is er kans op regen.

Steve B. bekent: Julie van fiets gesleurd en vermoord

Boer amputeert eigen been met zakmes: ‘Ik had geen andere keus’