in

Wanhopige vader deelt foto van dode vrouw en baby – eist strengere wetten tegen rijden onder invloed

Achter het stuur kruipen wanneer je teveel alcohol gedronken hebt, het is altijd een dom idee. Daar zijn de meeste mensen het mee eens. Je reactievermogen is trager, je zicht wordt beperkter en in enkele luttele seconden kun je een ongeluk veroorzaken. En het ergste van al is dat de persoon in kwestie overtuigd is dat hij controle over het stuur heeft.

In Zweden bijvoorbeeld, sterven elk jaar 80 mensen in een auto-ongeluk veroorzaakt door alcohol. In de Verenigde Staten ligt de toegestane alcoholconsumptie veel hoger, waardoor er ook meer ongelukken zijn.

Zach Kincaid, een jonge papa, probeert nu de wetten op alcohol en autorijden te verstrengen. Dit doet hij nadat hij zelf zijn zwangere vrouw en hun ongeboren kind heeft verloren in een auto-ongeluk toen een dronken bestuurder hen aanreed.

Zwangere vrouw komt om door dronken chauffeur
Het is intussen al meer dan een jaar geleden dat Zach’s leven op zijn kop kwam te staan. Zijn echtgenote, Krystil, was slechts 29 jaar oud en acht maanden zwanger toen ze op een dag naar huis reed. Ze was aan het bellen met haar echtgenoot via de luidspreker.

Lees ook  Vrouw laat scheet tijdens operatie en zet de operatiezaal in brand.

In oktober van hetzelfde jaar kregen Krystil en Zach een dochtertje. Eerder hadden ze al een kind samen.

Toen Krystil die dag met haar minibusje naar huis reed, liet ze haar man Zach weten dat ze onderweg was. Wat niemand toen wist, is dat het de laatste keer zou zijn dat Zach haar stem zou horen.

Hij verloor zijn vrouw en ongeboren kind
In luttele seconden kwam een BMW aangereden in volle snelheid, recht op Krystils wagen, waarna meteen een grote brand ontstond.

Achter het wiel van de BMW zat een bezopen 29-jarige. Hij overleefde het ongeluk, maar de ongeboren baby was op slag dood.

De jonge vrouw werd uit het brandende autowrak gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de vrouw was zo kritiek dat ze in leven moest worden gehouden met een ademhalingsmachine.

“Kijk, dit is wat dronken rijden met me heeft gedaan,” zegt Krystils echtgenoot Zach in een emotioneel filmpje, terwijl zijn vrouw in het ziekenhuisbed ligt.

Uiteindelijk overleed Krystil aan haar verwondingen.

Velen vinden het schokkend dat Zach foto’s deelde van zijn overleden vrouw en hun baby in de doodskist, maar Zach wil een verschil maken.

Lees ook  Gedetineerde oraal bevredigd door rechtsbijstandverlener in gevangenis Zaanstad

Politici denken alleen aan hun eigenbelang
“Een dronken chauffeur die 136 kilometer per uur reed in een straat waar de toegelaten snelheid 90 is, heeft mijn familie verwoest. De maximumstraf voor het doden van mijn vrouw en dochter is tien jaar,” schreef Zach.

Zach strijdt nu voor strengere straffen tegen dronken autorijden. Het feit dat de maximumstraf tien jaar is, komt omdat het rechtssysteem er vanuit gaat dat het een ongeluk was.

“Deze rotzak zal zelfmedelijden hebben en nooit leren om verantwoordelijkheid te nemen. Het feit dat dat hij slechts 5 jaar celstraf zal krijgen nadat hij mijn en mijn dochters heeft verwoest, maakt me kapot,” schrijft Zach.

Hij gaat verder:

“Het is walgelijk dat politici en beleidsmakers meer geven om hun politieke positie en eigenbelang dan om de levens en veiligheid van de mensen in onze maatschappij. Eis verandering, voor jouw familie hetzelfde overkomt,” schrijft de vader.

De alleenstaande vader heeft een inzamelactie opgericht ter nagedachtenis van zijn vrouw en om anderen ertoe aan te zetten om te strijden voor strengere straffen tegen rijden onder invloed.

Voel je vrij om het verhaal van deze vader te delen.

Vader koopt wagen voor dochter, en ontdekt verborgen brief dat hem in tranen doet uitbarsten

Tieners trekken ondergoed van autistisch jongetje naar beneden – plaatsen filmpje van vernedering op internet