in

Wandel jij al dagelijks? De voordelen zijn ongekend! Dit gebeurt er met je lichaam!

Het is ontzettend gezond om regelmatig te wandelen. Het probleem bij veel mensen is gebrek aan tijd. Dagelijks wandelen is namelijk ontzettend goed voor je gezondheid.

DE VOORDELEN VAN DAGELIJKS WANDELEN:
Oudere mensen die dagelijks gaan wandelen hebben een hogere levensverwachting dan ouderen die dit niet doen. Wandelen is dus erg belangrijk als je de 100 wilt aantikken. Uit een onderzoek bleek dat maar de helft van de 65+’ers 15 minuten of langer per dag wandelt. Dit aantal moet omhoog.

Lees ook  Heb jij de letter “M” op je hand? Dan heb je geluk! Kijk maar wat het betekent….

Ook is een wandeling maken goed voor onze hart en ademhaling. Als je wandelt, wordt er meer zuurstof naar de spieren gebracht. Als je dus veel wandelt, wordt er meer bloed rondgepompt. Door deze betere bloedcirculatie komen meer voedingsstoffen op de goede plek. Hierdoor wordt je energie op een goede manier gebruikt in plaats van opgeslagen. Ook is het goed voor je botten, organen en spieren om dagelijks een wandeling te maken.

Lees ook  Andre Hazes vergeeft moeder en maakt het weer goed - De beelden..

Voor kinderen is een wandeling maken ook erg gezond. Als kinderen met overgewicht dagelijks 45 minuten wandelen, zullen ze binnen de kortste keren van hun overgewicht af zijn. Ook heeft het wandelen een positief effect op de longcapaciteit.

Als je overdag wandelt krijg je ook nog eens veel vitamine D binnen. De zuurstof die je dan inademt is gezonder. Dit komt door alle planten en bomen die hun werk doen.

De 11-jarige Emily Joris is niet meer welkom op haar school waar ze nog maar twee maanden is. De reden is echt schokkend

Verhaal Marius (54) maakt een hoop emoties vrij bij kijkers ‘Spoorloos Extra’