in

Walgelijke video van tandartspatiënt doet duizenden toeschouwers hun volgende tandartsbezoek meteen vastleggen.

Waarschuwing: Dit artikel bevat beeldmateriaal dat op sommige lezers schokkend zou kunnen overkomen.

Je wijsheidstanden laten trekken is geen leuke ervaring, maar vandaag de dag gaat het om een routineoperatie, die zelden tot complicaties leidt. Antibiotica en een goede reiniging van de wonde zorgen ervoor dat een en ander na enkele dagen al genezen is. Als er toch iets fout gaat en de wonde begint te ontsteken, kan dat helse pijnen opleveren. Dan zit er niets anders op dan opnieuw naar de tandarts te gaan. Om onbegrijpelijke redenen koos deze jonge Mexicaan deze weg niet en bleef nog verschillende dagen rondlopen, totdat het probleem volledig uit de hand liep.

Nadat Joel Santuario zijn wijsheidstanden had laten trekken, kreeg hij van de tandarts het advies mee om een strikt dieet te volgen en twee weken thuis te blijven. Dat mag misschien overdreven klinken, maar als de tanden te hard tegen elkaar drukken, mag de ingreep niet licht genomen worden. Omdat Joel na een paar dagen geen pijn voelde, besloot hij terug aan het werk te gaan.

Lees ook  Man shockeert met tatoeage van snurkende vrouw

Joel at en werkte alsof er niets gebeurd was. Dat zou zijn grote fout blijken. Twee weken later vormde er zich op zijn rechterwang een reusachtige beul – precies op de plaats waar zijn tanden getrokken werden. Zijn familie drong erop aan om toch eindelijk een tandarts te consulteren. De wonde van de operatie was zwaar ontstoken en breidde zich tot de helft van zijn gezicht uit. Op 7 augustus postte Joel een video van zijn tweede operatie, die toont wat er gedaan moest worden om de infectie terug te dringen.

Lees ook  Moeder vernederd als ze haar zoon zonder broek uit school ziet komen, dat hoort ze het excuus van de school

In de video leest zijn tandarts Joel de levieten omdat hij zijn raad niet ernstig nam, en beklaagt zich eveneens over de beestachtige stank die uit de wonde opstijgt. De jonge man leed helse pijnen die eenvoudig vermeden hadden kunnen worden. Joel leerde deze les op de harde manier, en zijn Facebookpost is een waarschuwing aan allen om de instructies van je tandarts op te volgen.

Wat Joel betreft zijn de littekens op zijn wang een herinnering aan het feit dat hij de volgende keer beter wel naar zijn tandarts luistert.

DEEL dit met je vrienden!

Tiener maakt cadeautje van opa open, maar kan haar ogen niet geloven als ze ziet wat erin zit.

Man smokkelt koffer binnen in ziekenhuis voor stervende vrouw – opent het, en ze sterft enkele dagen later in vrede