in

Waarschuwing van de dokters: Dit is waarom je nooit op de rechterkant van je lichaam zou mogen slapen.

Een goede nachtrust is noodzakelijk, zowel voor ons fysiek als voor ons mentaal welzijn. Helaas is het niet voldoende om elke nacht enkele uurtjes te slapen. Iets wat ik niet wist, was dat de manier waarop je slaapt kan bepalen hoe je je de volgende dag voelt. Het kan je energieniveau en de dingen die er in je lichaam gebeuren beïnvloeden.Ik behoor tot de groep mensen die op z’n zij slaapt. Maar pas onlangs ontdekte ik wat er met je lichaam gebeurt als je op je linkerzij in plaats van op je rechterzij slaapt.

Nadat ik dit gelezen heb, ga ik proberen om nooit meer op mijn rechterzij te slapen.

Lees ook  Dit drankje zorgt ervoor dat je 3 kilo verliest in slechts 5 dagen!

Een studie gepubliceerd in het Journals Clinic Gastroenterology raadt stellig aan om op je linkerzij te slapen en dit is waarom:

1 – Verbeterde spijsvertering

Als je op je rechterzij ligt, bestaat het risico dat je maag in je slokdarm zal lekken. Als je daarentegen op je linkerzij ligt, zal je spijsvertering beter werken. Wanneer je in het verleden al maagproblemen hebt gehad, is het vooral belangrijk om op je linkerzij te slapen.

2 – Beter voor het hart

De grootste ader – de aorta – buigt naar links. Dit betekent dat de bloedcirculatie beter verloopt als je op je linkerzij slaapt. Anderzijds, wanneer je op je rechterkant slaapt, moet het bloed naar boven gepompt worden, wat leidt tot een slechtere bloedcirculatie.

Lees ook  Als je gezwollen voeten krijgt vanwege de hitte, kunnen deze 4 trucs je leven veranderen

3 – Vermindert druk op de milt

De milt ligt eveneens aan de linkerkant van het lichaam. Het heeft de functie om bloed te zuiveren en afvalstoffen te verwijderen. Op dezelfde zijde slapen verbetert het werk, eerder dan het te verhinderen.

4 – In het algemeen beter voor je lichaam

Omdat je maag en pancreas beiden aan de linkerzijde van je lichaam zitten, werkt je hele systeem gewoon beter als je vermijdt om op je rechterzij te slapen.

Er zijn niet veel mensen die dit weten – ik wist het alvast niet. DEEL dit artikel om de boodschap te verspreiden!

Alberto Stegeman maakt dat hij wegk0mt uit Rotterdam-Zuid:

Verdrietig nieuws voor Roy Donders