in

Waarom scheten van een vrouw erger stinken dan bij een man, en andere verrassende scheet feitjes

Wanneer we praten over iemand met een opgeblazen ego, maken we vaak grapjes dat ze denken dat hun scheten naar rozen ruiken – of helemaal niet ruiken.

Maar er is eigenlijk een kern van waarheid en wat stinkende wetenschap achter de ongewone manieren waarop we op onze scheten reageren, vergeleken met die van iemand anders.

Houd in gedachten: ik ben geen dokter, maar een man met een paar interessante scheetfeiten die ik met jullie allemaal moest delen. Als je pijnlijk of ongewoon gas ervaart, stel dan je vragen aan een medische professional.

Om het verschil tussen je scheten en die van een ander te begrijpen, moet je eerst wat leren over de wetenschap achter scheten.

Het grootste deel van de geur in een scheet komt van de gassen geproduceerd door microben in je darm.

Terwijl deze microscopische organismen het voedsel in je maag verteren, maken ze gas vrij dat uit je lichaam wordt gelaten wanneer je de wind breekt.

Hierdoor zullen verschillende mensen (met verschillende combinaties van darmbacteriën) verschillende geuren produceren.

Dus waarom ruziën de scheten van anderen erger dan die van ons? In essentie raken je hersenen gewend aan je geuren (van je zweet, oksels, gas, enz.)

LEES OOK!
Eerste problemen voor Marco Borsato dienen zich al aan

En leer je ze te negeren. Dus tenzij je gas doorgeeft met een verontrustende en ongewone geur, zal je geest de geur gewoon negeren.

Aan de andere kant triggeren scheten die onbekend zijn (zoals bij andere mensen) een sterker antwoord van onze reukzintuigen.

Dat komt omdat vervelende, onbekende geuren (inclusief scheten, maar ook dingen als rot voedsel) worden beschouwd als een teken van gevaar voor onze neus, tekenen die we door ontelbare generaties van evolutie zijn getraind om te vermijden.

Studies hebben deze vriendelijke geurtheorie ondersteund, omdat mensen consequent hun scheten rangschikken als de meest draaglijke, gevolgd door scheten van vrienden en vervolgens vreemden.

Maar de combinatie van gassen in je darmen kan ook een groot verschil maken in de geur van een scheet, met waterstofsulfide dat normaal gesproken wordt vermeld als de grofste geur van allemaal. (Het is de geur die sommige mensen vergelijken met rotte eieren.)

Gezonde voedingsmiddelen zoals broccoli en erwten produceren dit gas, dus het volgen van een gezond dieet kan een stank veroorzaken.

Andere gassen die normaal in scheten worden aangetroffen, zijn methaanthiol, dat wordt omschreven als ruikend als “ontbindende groenten” en het ziekelijk zoet ruikende dimethylsulfide.

LEES OOK!
EOTB-Yasmine opnieuw transformatie ondergaan: Onherkenbaar!

Gastroenteroloog Michael Levitt, die sinds de jaren ’70 onderzoek doet naar gas, meldt dat de scheten van vrouwen gemiddeld slechter ruiken, omdat ze grotere hoeveelheden waterstofsulfide bevatten dankzij gezondere voeding.

Maar er zijn natuurlijk maagverzakkingssupplementen (“~ Beano”) die het aantal scheten die je er per dag laat uitkomen kan beperken als je geur merkbaar slecht is.

Andere boosdoeners voor stinkende toots zijn bonen en wijn, die beide rijk zijn aan zwavel. Voedsel zoals rood vlees, dat constipatie en opbouw in uw dikke darm veroorzaakt, kan ook het aroma van uw gas beïnvloeden.

Omgaan met je stinkende scheten is een slim idee, want als je ze vasthoudt, kan dit echt bijdragen aan je problemen.

Wanneer scheten worden vastgehouden, kan het gas in de darmwand absorberen, waardoor een opgeblazen gevoel, pijn en constipatie ontstaat.

Hoewel serieuze reacties zeldzaam zijn, zijn scheten gewoon beter dan in het algemeen. Omdat scheten natuurlijk een feit zijn waar we gewoon aan moeten wennen. De gemiddelde persoon scheet tientallen keren per dag, meestal zonder het zelfs maar te merken.

Pestkoppen noemen haar “lelijkste vrouw ter wereld” – jaren later laat ze alle haters zwijgen

Argentijnse trofeejager probeert olifant dood te schieten – wordt vertrapt en sterft