in

Waarom je beter een muntstuk in je diepvries legt voor je het huis verlaat

Ben je ooit thuisgekomen van een zalige vakantie, zakenreisje of misschien gewoon een weekendje weg met de familie, en zag je dat de digitale klokken het foute uur aantoonden terwijl ze knipperden?

Je merkt al snel dat er wellicht gewoon een kortsluiting was terwijl je weg was, maar het is onmogelijk te weten wanneer er een kortsluiting was, en hoe lang deze duurde. Daarom is het ook onmogelijk om te weten hoe lang je eten in de vriezer al ontdooid was, vervolgens bedierf en dan opnieuw invroor.

Of toch?

Naar aanleiding van orkaan Matthews die recent over delen van de Verenigde Staten raasde, deelde de Amerikaanse Sheila Pulanco Russell een wel érg slip trucje op Facebook met iedereen die gedwongen werd hun huis te verlaten.

Maar het trucje is zeker en vast ook handig als je eens langer weg van huis bent, omdat het je gerust zal stellen of je bij aankomst thuis je eten nog kan opeten, of als je het beter onmiddellijk weggooit.

Lees ook  Vader vermoordt 12-jarige zoon in Arnhem, rent 2e zoon 15 achterna met mes

Het trucje zit hem in de magische combinatie van drie simpele maar doeltreffende methoden die iedereen thuis heeft: een kop, een muntstuk en wat kraanwater.

In een Facebook post, waar al snel veel reactie op kwam en die duizenden keren gedeeld werd, vertelt Sheila hoe het werkt. Ze schrijft:

“Voor iedereen die de kust moet verlaten, hoorde ik net een geweldige tip. Ze noemen het de ‘one cup tip’. Je stopt een kop water in je vriezer. Zorg dat die goed ingevroren is en leg dan een muntstukje bovenaan het bevroren water en plaats de kop opnieuw in de vriezer. Als de evacuatie over is, en je terug huiswaarts kan keren, weet je namelijk onmiddellijk of je eten slecht geworden is en opnieuw invroor, of als het bevroren bleef terwijl je weg was.

Als het muntstukje op de bodem ligt van de kop, betekent het namelijk dat al je eten ontdooid is, en kan je het weggooien. Maar als het muntje echter bovenop ligt of in het midden van de kop, dan zal je eten wellicht nog goed zijn. Het zou ook een geweldig idee zijn om deze twee dingen in je vriezer te houden, want als de stroom ooit uitvalt om een of andere reden, kan je beroep doen op deze tip.

Lees ook  Hij eist een scheiding in een brief aan zijn vrouw, maar haar antwoord zorgt ervoor dat hij spijt heeft van elk woord

Als je niet zeker bent over je eten, gooi het dan gewoon weg. Het belangrijkste is dat iedereen veilig eet. DEEL dit a.u.b. op uw pagina.

Simpel, efficiënt en spaar je uitgaven, want je hoeft geen onnodig eten weg te gooien. Deel aub deze handige truc voor al je vrienden!

Niemand begrijpt waarom deze vader zijn ex-vrouw nog altijd rozen geeft – tot hij de ongelofelijke waarheid onthult

15-jarige jongen probeert BH van meisje los te maken – de moeder ziet rood voor ogen en neemt op briljante wijze wraak