in

Waarom je ALTIJD je kleding moet wassen met azijn – de reden is geweldig

De meeste mensen wassen hun kleding meestal met wasmiddelen en wat vervolgens wordt afgespoeld. Als je een van die mensen bent, stop dan onmiddellijk! Gebruik in plaats daarvan eeuwenoude, efficiënte azijn. De reden is even simpel als geniaal.

Wasmiddelen zijn bedoeld om onze kleding schoon en fris te maken. En natuurlijk, voor zover dat gaat, doen ze hun werk. Maar wat niet iedereen weet, is dat die middelen helemaal niet gezond zijn.

Verborgen gif
Detergentia bevatten ongezonde chemicaliën die de elasticiteit van kleding afbreken, en met name de parfum is zo’n verborgen gif, schrijft Expressen.

Ftalaten, een stof die in wasmiddel wordt aangetroffen om kleding goed te laten ruiken, is in feite een hormoonvrijmakend middel. Dit is schadelijk voor jonge kinderen en kan allergische reacties veroorzaken.

Lees ook  Zwerfhond is ziek en kan zelfs niet tegen aanrakingen - maar dan krijgt hij hulp

Bovendien zijn dergelijke chemicaliën schadelijk voor de natuur zodra ze in onze wateren terechtkomen.

Waarom azijn
Een veel beter alternatief voor wasmiddel is azijn. Het geeft hetzelfde verzachtende effect, maar zonder schadelijk te zijn. Het is niet alleen goed voor je kleding, het is ook goed voor je wasmachine omdat het helpt om het schoon te houden.

Azijn neutraliseert slechte geurtjes in kleding – en niet te vergeten, is erg goedkoop! Een fles azijn kost normaal veel minder dan het equivalente wasmiddel.

Om je kleding extra lekker te laten ruiken, voeg je een paar druppels etherische olie van lavendel toe – gegarandeerd dat je kleding hemels zal ruiken.

Lees ook  Hier zijn 10 verschrikkelijke tatoeages – ze zijn nog erger dan je ergste nachtmerrie

Recept voor natuurlijk wasmiddel:
Hier is een goed recept voor natuurlijk wasmiddel dat ik gebruik:

  • 4 kopjes gekookt, afgekoeld water
  • 1,5 kopjes azijn
  • Ongeveer 10 druppels etherische lavendelolie

instructies:
Meng eenvoudig de azijn, lavendelolie en water in een fles. Schud het dan en gebruik dezelfde hoeveelheid als je met traditionele wasmiddel zou doen.

Ik had geen idee dat azijn zo geweldig was om te wassen. Sterker nog, ik laat mijn in de winkel gekochte afwasmiddel vallen en ga ik dit in plaats daarvan gebruiken! Deel dit artikel om je vrienden ook over deze slimme truc te vertellen!

Slecht nieuws voor Peter R. de Vries op zijn vaders sterfdag.

Een stuk zeep onder de lakens kan een veelvoorkomend probleem verhelpen – en de truc gaat nu snel viraal