in

Waarom je altijd azijn in je afwasmachine moet doen – deze oplossing kan iedereen helpen

Heb je je wel eens afgevraagd of er iets is wat bijna alles wel kan schoonmaken? Je hoeft niet allemaal verschillende producten te kopen, want er bestaat zo’n product!

Azijn is dit wondermiddel dat ieder huishouden zou moeten hebben. Het is natuurlijk, niet giftig en kan bijna alles schoonmaken.

Hier leggen we uit waarom azijn de ultieme multitasker is en hoe dit te gebruiken in het huishouden.

Snijplanken infecteren
Bacteriën hechte zich aan de groeven in je snijplank. Onverdunde, witte azijn is een prima desifectant tegen bijvoorbeeld salmonella, E. coli, and stafylokokken.

Laat chroom weer glanzen
Chroom en roestvrij staal worden dof door constante blootstelling aan water. Witte onverdunde azijn brengt de glans terug.

Wis balpenkrabbels
Je hoeft niet boos te worden als je 3-jarige op het behang krast. Gewoon een beetje deppen met een in azijn gedrenkt doekje tot ze verdwijnen – en misschien moet je een tekenboek voor je kind kopen.

Lees ook  Gynaecoloog complimenteert me voor de extra moeite. Ik schaam me dood wanneer ik erachter kom waarom

Laat je tapijt er weer als nieuw uit zien
Een dofgeworden tapijt wordt weer als nieuw door een behandeling van een kopje azijn opgelost in een emmer water.

Maak je koffiezetapparaat schoon
Koffiezetapparaten raken verkalkt. Vul het reservoir met een 50-50 mengsel van azijn en water en laat het twee keer doorlopen. Spoel het daarna nog een keer met gewoon water.

Maak een aangekoekte pan schoonheid
Dit is een uitdaging. Doe een kopje water en een kopje azijn in een aangekoekte pan en laat dit 5 minuten koken. Aanslag laat zich daarna heel makkelijk verwijderen

Laat je magnetron schoon stomen
Erger nog dan een aangekoekte pan is het met de magnetron. Om dit schoon te maken, plaats een glazen schaap gevuld met een ¼ kopje azijn en een kopje water in de magnetron en laat 5 minuten draaien. Doop daarna een doek in de vloeibare oplossing en veeg het interieur schoon.

Lees ook  Hij legt 4 plakjes tomaat in een pot met grond. Dit lijkt vreemd, maar 10 dagen later? Wow!

Laat je afval minder stinken
Stinkt je vuilnisbak vreselijk? Daar ben je makkelijk vanaf! Drenk een stuk brood in azijn, wikkel het in een papieren doek en leg het op de bodem van een lege vuilnisbak. Laat het een dagje staan en de smerige geur wordt historie.

Wauw. Azijn maakt echt heel veel schoon zonder een spoor giftige dampen na te laten. Ik vind het bijna ongelofelijk hoeveel fantastische manieren er zijn om azijn in te zetten bij huishoudelijke zaken!

De vader hoort zijn zoon zeggen dat hij homo is – dan schrijft hij een briefje dat alle ouders moeten lezen

Ze vonden hem in de steek gelaten in een vuilniszak. Maar toen ze zagen wat hij aan zijn staart had hoopten ze dat het maar een nachtmerrie zou zijn