in

Waarom de Queen Mother meer geld naliet aan Prins Harry dan aan William

De Britse koninklijke familie heeft een miljoenenvermogen, waarvan een groot deel uit erfenissen bestaat. Prinsen William en Harry erfden een groot deel van hun moeder Diana, die hen waarschijnlijk elk 10 miljoen pond naliet, dat ze na hun dertigste verjaardag tot hun beschikking kregen.

Het fonds van de Queen Mother
De Queen Mother, dat is de moeder van de huidige Koningin Elizabeth en dus de oma van Prins Charles, liet haar achterkleinkinderen ook een deel van haar fortuin na. Na haar dood in 2002, berichtte de BBC dat ze acht jaar daarvoor tweederde van haar fortuin in een fonds stopte ten behoeve van haar achterkleinzonen.

Er werd toen geschat dat de prinsen zo’n 14 miljoen pond zouden delen uit de erfenis van hun overgrootmoeder. Naar verluid kreeg Harry een groter deel hiervan dan zijn oudere broer, de reden daarvoor is erg attent.

Lees ook  ’50 miljoen mondmaskers werden vernietigd om plaats te maken voor asielzoekers’

Voortrekkerij van Prins Harry?
Het gaat hier namelijk niet om voortrekkerij, maar de Queen Mother’s beslissing had te maken met de lijn van troonopvolging en de financiele gevolgen hiervan voor de prinsen in de toekomst.

Als tweede in lijn als troonopvolger, zal William als koning financieel profiteren van het koningschap, aldus de BBC. Zodra zijn vader koning wordt, zal William de eerste in lijn worden.

Aardig optrekje
William zal als hij eenmaal Prince of Wales is volgens The Express zeggenschap krijgen over de Duchy of Cornwall, het privé-landgoed dat 53 duizend hectare land beslaat. Hier worden allerlei activiteiten, publiek en privé, georganiseerd door de Prince of Wales.

Lees ook  Begraafplaats verwijdert grafsteen van 4-jarige jongen omdat één persoon klaagde

Door vooruit te kijken zorgde de Queen Mother er dus voor dat William uiteindelijk als koning meer financieel gewin heeft dan zijn broer.

GETTY IMAGESWPA POOL
De Queen Mother had een geschat fortuin van 70 miljoen pond, waaronder allerlei waardevolle kunstwerken zoals een collectie Fabergé-eieren en veel sieraden. Na haar dood in 2002 werd aangekondigd dat ze al haar bezittingen naliet aan haar dochter, Koningin Elizabeth, die veel van de kunstwerken schonk aan de Royal Collection. De werken staan en hangen verspreid over allerlei koninklijke onderkomens.

11-jarig meisje krijgt sprookjesachtige schoolbalervaring nadat ze te horen kreeg dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft.

Pakketbezorgers waarschuwen voor acties: bestel Sinterklaascadeaus op tijd