in

Vrouwen Myanmar massaal verkocht aan Chinese mannen

Volgens onderzoek van Human Rights Watch worden steeds meer vrouwen en meisjes uit Myanmar in China behandeld als s*ksslavinnen. De Chinese en Birmese autoriteiten weten dat het gebeurt, maar grijpen niet in.

Het gaat meestal om arme meisjes en vrouwen uit de deelstaten Kachin en Shan in Birma. Mensenhandelaars lokken de slachtoffers met de belofte van een baan naar China.

Eenmaal over de grens, worden ze gedwongen om te trouwen met een Chinese man. Ze moeten niet alleen met de man door wie ze zijn gekocht s*ks hebben, maar ook met anderen, meldt Human Rights Watch op basis van slachtofferverklaringen.

Lees ook  Politie waarschuwt voor DEZE vriendschapsverzoeken op Facebook, accepteer ze niet!

Chinese mannen betalen gemiddeld 5000 tot 20.000 yuan (omgerekend 640 tot 2620 euro) per vrouw en tot 35.000 euro voor een jonge bruid, van wie sommigen meerdere malen worden verkocht.

Sommige vrouwen mogen na hun bevalling naar huis terugkeren, maar worden wel gedwongen hun kinderen achter te laten.

China voerde jarenlang een eenkindpolitiek en als gevolg daarvan zijn er 34 miljoen meer mannen dan vrouwen in het land. Deze ongelijkheid wakkert de handel in bruiden uit buurlanden aan.

Lees ook  1 man bouwt op zes weken tijd een droomhuis voor amper 7.000 euro.

De regering van Myanmar heeft in 2017 melding gemaakt van 226 gevallen van mensenhandel, maar deskundigen hebben aan Human Rights Watch laten weten dat het werkelijke aantal veel hoger is.

Schietpartij Utrecht waarschijnlijk geen aanslag maar wraak op familie!

’S*kstape Meghan opgedoken’